Joulutervehdys seuratoimijoille
20.12.2018 15:49 Uutiset / Seuran etusivu

Hyvää joulua ja kiitos tästä vuodesta!

Ylöjärven Ilveksen vuosi on ollut vauhdikas. Voisin nostaa monia onnistumisia ja tapahtumia esiin, mutta halusin näin joulun alla hetken pohtia laajemmin seuramme merkitystä. Miksi me toimihenkilöt tätä työtä teemme, mitä meiltä odotetaan ja miten onnistumistamme mitataan?

Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Anu Ubaud kirjoittaa 15.12.2018 julkaistussa kolumnissaan - Harva harrastaa lapsiensa kautta - osuvasti siitä, mistä lasten ja nuorten harrastamisessa on kysymys. Kirjoitus innosti minua pohtimaan seuramme roolia yhteiskunnassa. Kun arvioimme seuramme onnistumista ja kehittymistä, esille nousee helposti kilpailullista menestystä ja seuran kasvua mittaavia tekijöitä. Iloitsemme onnistumisista kentällä, kehitämme valmennusta ja haluamme seuraamme lisää harrastajia, mutta seuratoiminnan tekemisestä on kuitenkin löydettävissä vielä suurempia arvoja ja vaikuttavuutta.

Minulle henkilökohtaisesti tärkein havainto tänä vuonna on ollut se, millainen vastuu meillä seuran toimihenkilöillä on lasten ja nuorten kasvattajina. Meillä on iso rooli siinä, millaisia henkisiä, sosiaalisia ja fyysisiä taitoja lapset ja nuoret oppivat omaa tulevaa elämäänsä varten. Kuten Anu Ubaud kolumnissaan toteaa, vanhemmat sijoittavat ennen kaikkea liikunnan riemun löytymiseen ja toiveeseen, että se kestäisi. Tämä näkemys korostaa pitkäjänteisen, laadultaan jatkuvasti kehittyvän ja arvoiltaan kestävän työn merkitystä seuratoiminnassa. Tähän työhön me tarvitsemme entistä enemmän keskustelua, ymmärrystä ja yhteistyötä niin seuran sisällä kuin yhteistyökumppaniemmekin kanssa.

Ylöjärven Ilves on kasvattajaseura. Onnistumisemme mitataan siis lopulta siinä, miten hyvin meihin seurana ja toimihenkilöinä luotetaan. Luottamus toimintaamme antaa meille parhaat edellytykset toteuttaa tärkeää rooliamme lasten ja nuorten kehityksessä.

Iso kiitos ja arvostus teille kaikille, jotka teette tätä merkityksellistä työtä. Toivotan koko seuraväelle ja yhteistyökumppaneille hyvää joulua sekä liikunnan riemun täyttämää vuotta 2019. Muistakaa irrottautua hetkeksi kentiltä ja nauttia rauhassa joulun tunnelmasta.

Joni
Ylöjärven Ilves ry puheenjohtaja


   
Lisää uutisia
Ylöjärven Ilves ry
Kategoriat