Ylöjärven Ilves ja Tampereen Ilves tekivät kaksivuotisen yhteistyöseurasopimuksen syksyllä 2017. Tavoitteena on luoda molempia seuroja kehittäviä toimintamalleja pelaaja- ja valmentajapoluissa sekä jalkapallokulttuurin kehittämisessä.

Sopimuksen tarkoituksena on mahdollistaa jalkapallon harrastaminen molemmissa seuroissa monella eri tasolla kaikissa ikäluokissa. Harrastepuolella tämä tarkoittaa Suomen suurimman kortteliliigan eli Tampereen Ilveksen Futis-Liigan (3500 pelaajaa) sekä Ylöjärven Ilveksen harrastetoiminnan kehittämistä. Kilpailupuolella se tarkoittaa ikäluokkakohtaisia yhteistyömalleja, joilla taataan laadukas pelaajakehitys ja tarjotaan aikaisempaa parempi pelaajapolku molempien seurojen pelaajille. Sopimuksen myötä Ylöjärven Ilveksen pelaajille avautuu pelaajana mahdollisuudet pelata oman ikäluokkansa huipulla aina Naisten Liigaan ja Veikkausliigaan asti.

Seura- ja valmennuspuolella tiiviimpi yhteistyö tarkoittaa yhteisten selkeiden toimintamallien kehittämistä ja materiaalien jakamista sekä yhteisiä valmentajakoulutuksia, niin Palloliiton kuin muiden kohdennettujen koulutusten osalta. Tulevilla kausilla tämä näkyy heti yhteisen Fortum Tutorin myötä, jonka avulla uusia valmentajia saadaan ohjattua eteenpäin omalla valmentajapolullaan.

Jalkapallokulttuurin kehittämisessä ajatuksia on vaihdettu ensi kesäksi suunnitellun seurapäivän merkeissä, joka käsittäisi toimintaa seurojen ikäluokille ja huipentuisi pääsarjatason kutsuotteluun. Mahdollisuuksien mukaan sopimuksen myötä saadaan Ylöjärvelle myös joukkue- ja pelaajavieraita näyttämään ja kertomaan mitä polkuja pitkin huipulle on mahdollista päästä. Seuran pelaajille ja joukkueille tulee tarjolle uusia mahdollisuuksia osallistua erilaisiin tapahtumiin ja turnauksiin, joihin aikaisemmin ei oman seuran resursseilla ole ollut mahdollista päästä.