Toiminnan kustannukset Ylöjärven Ilveksessä


Toimintamaksun suuruus

  • Jalkapallojoukkueiden toimintamaksut löytyvät täältä
  • Salibandyjoukkueiden toimintamaksut löytyvät täältä

Toimintamaksu muodostuu ikäluokan käyttämien olosuhteiden määrästä ja laadusta.

Ylöjärven Ilveksen toimintamaksuun sisältyvät seuran hallinnolliset kulut (työntekijöiden palkkakulut, toimiston vuokra- ja ylläpitokulut, kirjanpidon ja taloushallinnon kulut, muut yhteiset järjestelmät), Ilves-yhteistyö, sarjojen osallistumismaksut, toimihenkilöasut, toimihenkilöiden koulutukset ja kulukorvaukset, ympärivuotiset viikoittaiset harjoitusvuorot sekä yhteiset harjoitusvälineet.


Kahta lajia seuran sisällä harrastavan pelaajan toimintamaksu

Mikäli pelaaja on mukana sekä jalkapallon että salibandyn ikäluokkajoukkueissa hyvitetään salibandyjoukkueen toimintamaksusta yleiskustannusten osuus. Jos pelaaja on mukana sekä ikäluokkajoukkueen että harrasteryhmän toiminnassa, hyvitetään harrasteryhmän toimintamaksusta yleiskustannusten osuus.


Toimintamaksujen laskutus

Toimitamme toimintamaksulaskut sähköpostitse, joten tästä syystä on äärimmäisen tärkeää, että seuralla on ajan tasalla olevat yhteystiedot.

Ikäluokkien toimintamaksut laskutetaan kaksi kertaa vuodessa. Yhdellä laskulla laskutetaan useampi kuukausi ja laskutusjaksot ovat jalkapallossa touko-lokakuu (6kk) ja marras-huhtikuu (6kk), ja salibandyssa sekä futsalissa elo-joulukuu (5kk) ja tammi-toukokuu (5kk). Maksaja voi valita, haluaako maksaa koko laskun kerralla vai erissä kuukausittain (voi tehdä toistuvan maksun verkkopankkiin). Laskun viitenumero vaihtuu aina laskutusjakson vaihtuessa.

Uudella pelaajalla on oikeus kahden kalenteriviikon mittaiseen kokeilujaksoon. Mikäli pelaaja liittyy mukaan toimintaan kokeilujakson päättymisen jälkeen, joukkueenjohtaja lisää hänet Jopox-jäsenrekisteriin kokeilujakson päätyttyä ja ilmoittaa uudesta pelaajasta sähköpostitse seuralle (laskutus@ylojarvenilves.fi).

Uudelta pelaajalta laskutetaan kuukausimaksu meneillään olevalta kuukaudelta, jos pelaaja on tullut mukaan joukkueeseen kuukauden 15. päivään mennessä. 15. päivän jälkeen aloittaneilta pelaajilta laskutetaan ensimmäinen kuukausimaksu seuraavana kuukautena. Huom! Aloituspäivämääräksi lasketaan kokeilujakson ensimmäinen päivä.

Maksujen tarkistus tehdään seuran toimesta kahdesti vuodessa, maaliskuussa ja syyskuussa.


Pelaajan irtisanoutuminen

Toiminnassa noudatetaan kuukauden irtisanomisaikaa (meneillään oleva kuukausi ja seuraava kuukausi). Myös tauolle jäävät pelaajat käsitellään normaalin irtisanoutumiskäytännön mukaan. Pelaajan vanhemmat ilmoittavat irtisanoutumisesta suoraan joukkueenjohtajalle, joka poistaa pelaajan Jopox-järjestelmän listoilta irtisanoutumisajan umpeuduttua.

Pelaajan siirtyessä toiseen seuraan noudatetaan kuukausimaksujen osalta edellä mainittua kuukauden irtisanomisaikaa. Pelaajasiirto voidaan hyväksyä mikäli kaikki maksut seuralle on maksettu.

Jos pelaaja siirtyy esimerkiksi jalkapallon ikäluokkajoukkueesta talvikaudeksi salibandyn ikäluokkajoukkueeseen, siirtyy toimintamaksulaskutus uuden joukkueen piiriin välittömästi seuraavan kuukauden alusta. Vaihtaessa joukkuetta seuran sisällä ei pelaajalla ole kuukauden irtisanomisaikaa. Tämä edellyttää, että joukkueen vaihtumisen välissä ei ole taukoa.


Pelaajan loukkaantuminen tai pitemmät sairaustapaukset

Mikäli pelaaja loukkaantuu tai sairastuu pitkäaikaisesti ja näin ollen ei voi osallistua joukkueen toimintaan, voidaan toimintamaksusta antaa hyvitystä lääkärin kirjoittamaa lausuntoa tai todistusta vastaan. Hyvitykset käsitellään aina tapauskohtaisesti toiminnanjohtajan kautta.


Jäsenmaksu

Seuran jäsenmaksu on vuosittainen maksu jäsenilleen (pelaajilleen), jonka suuruuden päättää kausittain seuran syyskokous. Jäsenmaksun suuruus 1.1.2024 - 31.12.2024 on 20€ / pelaaja.

Jäsenmaksun maksaminen on edellytys seuran järjestämään harjoitus- ja pelitoimintaan osallistumiselle. Maksamalla jäsenmaksun sitoutuu noudattamaan seuran ja niiden liikuntajärjestöjen, joiden jäsenenä seura on, sääntöjä ja sääntöihin perustuvia määräyksiä. Jäsenmaksulla katetaan osittain seuran yhteisiä kuluja.

Seuran jäsenmaksu (20€) laskutetaan aina vuosittain tammikuussa erillisellä laskulla. Mikäli pelaaja tulee mukaan toimintaan kesken kauden, laskutetaan kuluvan vuoden jäsenmaksu erillisellä laskulla toimintaan liittymisen jälkeen.

Kuluvan vuoden jäsenmaksua ei laskuteta joulukuussa aloittaneilta pelaajilta. Mikäli pelaaja on irtisanoutunut joulukuussa, ei seuraavan vuoden jäsenmaksua peritä enää tammikuun toimintamaksun yhteydessä.


Joukkuemaksut

Muiden kulujen (esim. ensiaputarvikkeet, leirit, muut tapahtumat tai tilaisuudet, Palloliiton laskuttamat erotuomarikulut, pelinohjaajapalkkiot, turnaukset, valmennusrahat, ylimääräiset erotuomari- ja pelinohjaajamaksut, ylimääräiset harjoitus- ja pelivuorot, mahdolliset yhteiset lisävarusteet ja -tarvikkeet) osalta ikäluokka tai joukkue määrittelee itse oman joukkuemaksunsa suuruuden.

Joukkueiden toimihenkilöt esittelevät joukkueen arvioidun joukkuemaksun sisällön ja suuruuden kauden alkaessa kunkin joukkueen omassa joukkue-/vanhempainpalaverissa. Joukkuemaksua on mahdollista pienentää joukkueen yhteisten sponsoreiden ja varainkeruun avulla. Joukkuemaksusta voi kysyä lisää joukkueiden toimihenkilöiltä.


Muut kustannukset

Pelaajat huolehtivat itse henkilökohtaisen peliasun ja varusteet sekä oman pelipassin ja vakuutuksen voimassaolon Suomen Palloliiton ohjeiden ja määräysten mukaisesti.


Usein kysyttyjä kysymyksiä toimintamaksujen hyvityksiin liittyen

“Joukkueen valmentajat pitävät 2 viikkoa taukoa valmennuksesta ja näin ollen harjoituksia on kyseisen kuukauden aikana vain 2 viikkoa. Voisimmeko saada hyvitystä toimintamaksusta?”

Seuran ikäluokkajoukkueiden toiminta on ympärivuotista ja joukkueiden harjoitukset pyörivät täysin vapaaehtoisten voimin. Jotta toiminnalla on edellytykset jatkua kaudesta toiseen, tulee myös vapaaehtoisilla olla hetkiä, jolloin voivat pitää lomaa ja palautua valmentamisesta. Tässä tapauksessa hyvitystä toimintamaksusta ei voida myöntää.

“Pelaaja haluaa harrastaa muitakin lajeja ja pääsee näin ollen vain kerran viikossa joukkueen harjoituksiin. Voisimmeko saada hyvitystä toimintamaksusta?”

Mikäli pelaaja haluaa harrastaa myös muita lajeja ja näin ollen oma sitoutuminen ja harjoitusaktiivisuus ikäluokkajoukkueessa vähenee, ei seuralla ole velvoitetta myöntää hyvitystä toimintamaksusta. Seuralla ei ole mahdollisuutta laskea jokaiselle pelaajalle toimintamaksua oman harjoitusaktiivisuutensa mukaan. Joukkuetoimintaan osallistuvilta pelaajilta edellytetään sitoutumista. Mikäli harrastaminen on mahdollista vain kerran viikossa, on seuralla tarjota myös harrastetoimintaa.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Ylöjärven Ilves ry


Kuruntie 26, 33480 Ylöjärvi

toimisto@ylojarvenilves.fi

y-tunnus: 1017797-7