Koulutukset

Koulutukset / Kausi 2019

Täältä löydät kootusti kaikki seuran järjestämät tulevat koulutukset. Muista ilmoittautua erikseen koulutukseen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pelinohjaajakurssi:

Pelinohjaajakurssi on suunnattu erityisesti lasten ja nuorten ohjaustoimintaa aloitteleville henkilöille. Pelin ohjaajakurssi toimii hyvin ponnahdyslautana myös erotuomariuralle. Kurssi on suunnattu erityisesti C14 -ikäluokalle, mutta tervetulleita ovat myös vanhemmat juniorit ja aikuiset. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden tutustua jalkapalloon taas uudesta näkökulmasta ja antaa lisävalmiuksia toimia lasten kanssa. Pelinohjaajakurssin käyneet saavat toimia tuomareina LeikkiMaailmaikäisten peleissä.

Missä? Seuran toimisto (Kuruntie 26, 33480 Ylöjärvi)
Milloin? Keskiviikko 24.4.2019, klo 18-21
Kenelle? 14-vuotiaat ja sitä vanhemmat
Ilmoittautuminen: 17.4.2019 mennessä TÄSTÄ.¨

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E-tason valmentajakoulutus:

Palloliiton valikoimasta jo poistunut koulutus, jota seuramme käyttää "kevyempänä" starttikoulutuksena aloittaville valmentajille.

Missä? Seuran toimisto (Kuruntie 26, 33480 Ylöjärvi)
Milloin? Lauantai 11.5.2019, klo 11-16, PERUUTETTU (vähäisen osallistujamäärän takia)
Kenelle? Aloittavan ikäluokan tai vähän seuran toiminnassa mukana olleet valmentajat.
Ilmoittautuminen: 4.5.2019 mennessä TÄSTÄ.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Futisvalmentajan starttikoulutus:

Futisvalmentajan startti -kokonaisuus muodostuu kontaktiopetuksesta, itseopiskelusta, verkkomoduuleista, sekä kokemuskortista. Kokonaisuus on rakennettu palvelemaan Palloliiton valmentajakoulutuksen aloittelevia valmentajia.

futisvalmentajan_startin_kuvaus.pdf

Missä? Toimintatila Zoppero (Tornitie 1, 33430 Vuorentausta)
Milloin?
1. lähipäivä: Sunnuntai 19.5.2019 klo 9.30-17.30
2. lähipäivä: Keskiviikko 29.5.2019 klo 17.30-21.00, seuran toimisto (Kuruntie 26, 33480 Ylöjärvi)
3. lähipäivä: Keskiviikko 12.6.2019 klo 17.30-21.00
4. lähipäivä: Torstai 27.6.2019, klo 16.45-21.00
Tarkempi OHJELMA FUTISVALMENTAJAN STARTTI 2019 YLÖJÄRVI.pdf
Kenelle? Avoin kaikille kurssista kiinnostuneille valmentajille.

Ilmoittautuminen: Ke 15.5.2019 mennessä TÄSTÄ.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5-7-vuotiaiden ikävaihekoulutus:

5 – 7 v ikävaihekoulutuskokonaisuus muodostuu kontaktiopetuksesta, itseopiskelusta, verkkoopiskelusta, sekä kokemuskortista. Kokonaisuus on rakennettu palvelemaan Palloliiton valmentajakoulutuksen alkutaipaleella olevia valmentajia. Koulutukseen voidaan hakeutua Futisvalmentajan startti -koulutuksen jälkeen.

5-7_-ikavaihekoulutuksen_kuvaus.pdf

Missä?
Milloin?
Kenelle?
Ilmoittautuminen:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8-11-vuotiaiden ikävaihekoulutus:

8-11 v ikävaihekoulutuskokonaisuus muodostuu kontaktiopetuksesta, itseopiskelusta, verkkomoduuleista, sekä kokemuskortista. Kokonaisuus on rakennettu palvelemaan Palloliiton valmentajakoulutuksen alkutaipaleella olevia valmentajia. Koulutukseen voidaan hakeutua Futisvalmentajan startti -koulutuksen jälkeen.

8-11_-ikavaihekoulutuksen_kuvaus.pdf

Missä?
Milloin?
Kenelle?
Ilmoittautuminen:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------VALMENTAJAKOULUTUS UUDISTUU

Valmennusosaaminen ja sen vaikuttavuuden vahvistaminen on keskeinen keino pelaajan laadukkaan arjen luomisessa. Tavoitteena on, että jokaisella lapsella ja nuorella on osaava ja koulutettu valmentaja. Tämän tavoitteen myötä Suomen Palloliitto uudistaa valmentajakoulutuksensa rakennetta, sisältöjä, koulutustapoja ja menetelmiä. Uudistus on Palloliiton historian suurin ja tulee entisestään vahvistamaan valmentajien osaamista käytännön kenttätyössä.

Uudistuksen alkuvaiheen suurin käytännön muutos on se, että aikaisemmin pohjalla olleet E- ja D-valmentajakoulutukset poistuvat ja niiden tilalle tulevat seuraavat uudet koulutukset:

• Futisvalmentajan starttikoulutus

• 5–7-vuotiaiden ikävaihekoulutus

• 8–11-vuotiaiden ikävaihekoulutus

Tämän lisäksi entinen C-valmentajakoulutus tulee muuttumaan UEFA C:ksi, joka toimii etenkin 12–15-vuotiaiden ikävaihekoulutuksena ja antaa perustan myös aikuisten tai vanhempien nuorten valmentamiselle. Tämän jälkeen valmentajien on mahdollista suorittaa C+ lasten valmentajien erikoiskoulutus tai UEFA B ja edetä UEFA A:n kautta aina UEFA Pro:lle asti. Maalivahtivalmentajien, futsalvalmentajien ja fyysisen osa-alueen valmentajien omat erikoistumiskoulutukset ovat tärkeä osa uudistusta.

Uutta tulee olemaan myös alueilla ja seuroissa toteutettavat teemakoulutukset, joissa käsitellään mm. jalkapallotekniikoiden opettamista, fyysisen harjoittelun, pelin oppimisen ja henkisten valmiuksien teemoja.

Koulutuspolut E- ja D-tason suorittaneille:

• E-tason suorittaneet etenevät Futisvalmentajan starttiin.

• D-tason suorittaneet voivat edetä UEFA C-tason koulutukseen.

• Ennen C-tasolle etenemistä on suositeltavaa käydä omaa kehittymästä tukeva ikävaihekoulutus tai teemakoulutus.

Koulutuspolut uusille valmentajille:

• Kaikki uudet valmentajat aloittavat koulutuksen Futisvalmentajan startista.

• Startin jälkeen valmentaja voi edetä oman valmennettavan ikäluokan 5–7 tai 8–11 –ikävaihekoulutukseen tai käydä molemmat koulutukset oman kehittymisen ja tarpeen mukaan.

• Maalivahtivalmennukseen erikoistuvat pääsevät startin jälkeen maalivahtien D-tason koulutukseen. Mikäli maalivahtivalmennukseen erikoistuva haluaa edetä UEFA GK A -tasolle, valmentajalla tulee olla UEFA B -koulutus suoritettuna.

• Futsal valmennukseen erikoistuvat käyvät startin jälkeen 5–7 tai 8–11 -ikävaihekoulutuksen ja sen jälkeen valmentajat voivat edetä futsalvalmentajien erikoistumispolulla C-tason koulutukseen.

• Huippupelaajataustaiset voivat hakea starttikoulutuksen jälkeen UEFA B -tasolle.

• UEFA C–tasolle pääsee suorittamalla startin, ikävaihekoulutukset / koulutuksen sekä yhden valinnaisen teemakoulutuksen.

   
Lisää uutisia
Ylöjärven Ilves ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat