Naisten Futsal Cup 2018-2019 1. kierrosksen pelipäivä ja paikka selvillä
Julkaistu: 16.10.2018 00.00

Ottelu pelataan 18.11 Nokian Palloiluhallissa klo 20:00.

Cupin neljä parasta ratkoo Cupvoittajan Futsal Final Four 2019 turnauksessa helmikuussa.

1. kierros 18.11.2018:

FC Nokia - YIlves

3 - 6 (1 - 3)

Ylöjärven Ilveksen naiset aloittivat futsal-cupin voitokkaasti kaatamalla ensimmäisen kierroksen vierasottelussaan FC Nokian maalein 3-6 (1-3). FC Nokia aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja oli vähällä avata maalitilinsä jo toisella peliminuutilla, mutta YIlveksen onneksi Pinja Aaltosen sijoitus takatolpalta kimposi pystypuun kautta leveäksi. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin YIlves, joka kontrasi riiston jälkeen nopeasti vastaan ja Esra Erden viimeisteli lähietäisyydeltä tilanteeksi 0-1 ajassa 2:28.

Maalin jälkeen FC Nokia vetäytyi puolustusmuotoon syvälle omalle alueelleen ja luovutti pallonhallinnan YIlvekselle. Vierasjoukkueen pyöritys oli kuitenkin tehotonta, eikä pallonhallinnasta syntynyt mitään vaarallisempaa. FC Nokia sen sijaan pääsi keskialueen terävällä prässillä riistoon ja Pinja Aaltonen onnistui tuikkaamaan pallon ohi Saara Viitasen 1-1 ajassa 6:14. YIlves terävöitti hyökkäyspeliään ja rakensi lyhyessä ajassa kolme erinomaista maalintekotilannetta, mutta ei saanut palloa ylärimaa ja tolppaa lähemmäs maalia.

Jatkuva paine kotijoukkueen päädyssä tuotti lopulta tulosta ajassa 11:09 Sini Sutisen suoralla laukauksella Esra Erdenin kulmapotkutarjoilusta 1-2. Jatkoa seurasi runsas minuutti edellisestä, kun Elisa Mattila ohjasi Emilia Lindbergin kulmapotkun FC Nokian muodon sisältä maaliin 1-3 ajassa 12:21. Jakson loppupuolella pelin painopiste oli edelleenkin kotijoukkueen kenttäpäädyssä ja YIlvekselle avautui tukku laadukkaita tilaisuuksia lisäosumiin, mutta viimeistely oli suurpiirteistä, eikä palloa saatu avopaikastakaan sisään. Niinpä tauolle siirryttiin YIlveksen johdolla tilanteessa 1-3.

Toinen puoliaika jatkui pelillisesti samalla kaavalla, mutta FC Nokia aktivoitui hieman enemmän hyökkäyssuuntaan. YIlvekselle tarjoutui hyvä tilaisuus maalitilinsä kasvattamiseen 26. minuutilla, kun Emmi Rauhala kaadettiin aivan rangaistusalueen rajalla. Sini Sutisen suora vapari 6 metristä pysähtyi kuitenkin Emmi Kortesmaan torjuntaan. Hetkeä myöhemmin pallo kävi jälleen nokialaisten maalin ylärimassa, mutta numerot pysyivät sitkeästi muuttumattomina. YIlves vyörytti tilanteita jatkuvasti, mutta Emmi Kortesmaa piti FC Nokiaa pelissä huipputorjunnoillaan.

Seuraavaa maalia saatiinkin odottaa lähes jakson puoliväliin saakka, kunnes Ida Lohtander pääsi lopulta ohjaamaan takatolpalta Esra Erdenin tarjoilusta numeroiksi 1-4 ajassa 29:20. Tulostaululle tuli asiaa uudelleen lähes välittömästi Emmi Rauhalan ohjatessa Elisa Ilotun poikittaissyötöstä jo 1-5 ajassa 30:25. Maalin jälkeen FC Nokia nosti hieman peliään ja Marika Ropanen pääsi pitkän syötön jälkeen laukomaan 6 metristä ohi Saara Viitasen 2-5 ajassa 31:22. YIlveksen vastaus tuli melko pian, kun Emmi Rauhala ohjasi maalin edustalta Elisa Ilotun diagonaalisyötön vapauttamana jo 2-6, kun peliä oli käyty 33:19.

Ottelun viimeiset minuutit peli pyöri edelleenkin YIlveksen komennossa, mutta maalinteossa onnistui enää FC Nokia, joka rankaisi YIlveksen löysästä puolustuspelaamisesta ajassa 38:39, kun Milla Vähälä pääsi sijoittamaan YIlves-puolustuksen keskeltä Sini Sulosen poikittaissyötöstä loppunumeroiksi 3-6. Koska lisämaaleja ei syntynyt, eteni YIlves naisten futsal-cupin toiselle kierrokselle tuloksella 3-6 (1-3).

02:28 0 - 1 Esra Erden (Emmi Rauhala)
06:14 1 - 1 Pinja Aaltonen
11:09 1 - 2 Sini Sutinen (Esra Erden)
12:21 1 - 3 Elisa Mattila (Emilia Lindberg)
29:20 1 - 4 Ida Lohtander (Esra Erden)
30:25 1 - 5 Emmi Rauhala (Elisa Ilottu)
31:22 2 - 5 Marika Ropanen
33:19 2 - 6 Emmi Rauhala (Elisa Ilottu)
38:39 3 - 6 Milla Vähälä (Sini Sulonen)

YIlves: Saara Viitanen, Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Elisa Mattila, Sini Sutinen, Maija Veteläsuo, Elisa Ilottu, Esra Erden, Emmi Rauhala, Ida Lohtander, Riia Seppälä, Helena Unkuri

FC Nokia: Emmi Kortesmaa, Roosa Pitkänen, Marika Ropanen, Sini Sulonen, Milla Vähälä, Linda Salminen, Elli Koivula, Pinja Aaltonen, Erika Lahtinen, Maiju Jokinen, Roosa Koskensalo, Tiiu-Liinu Lehtonen, Aura Mäkinen