Tyttöjen salibandyjoukkueiden kauden päättäjäispäivää vietettiin lauantaina 28.5.22
Julkaistu: 12.06.2022 19.20

Tyttöjen salibandyjoukkueiden kauden päättäjäispäivää vietettiin lauantaina 28.5.22

Ylöjärven Ilveksen tyttöjen salibandyjoukkueet T12 (2009-2011) ja T10 (2012-2014) viettivät kauden 2021-2022 päättäjäispäivää lauantaina 28.5.22 Ylöjärven Urheilutalolla. Päivän aikana tytöt pääsivät touhuilemaan erilaisten puuhien parissa sekä syömään lounasta ja herkkuja toimihenkilöiden ja muutamien vanhempien johdolla, jonka lisäksi päivä päätettiin palkitsemistilaisuuteen yhdessä perheiden kanssa.

Päättäjäispäivään osallistui lähes 40 tyttöä, joten suuri osa pelaajista pääsi paikalle. Tytöt jaettiin kolmeen pienryhmään, jotka kiersivät päivän aikana läpi kaikki salin kolme lohkoa. Jokaisessa lohkossa oli erilaista puuhaa ja kisailua, joista oli luvassa palkintoja päivän päätteeksi. Ensimmäisessä lohkossa pienryhmä jaettiin vielä pienempiin ryhmiin säbävisailuun. Visailun jälkeen pelaajat pääsivät testaamaan laukomisnopeuttaan tutkien avulla.

Toisessa lohkossa kisailtiin yksilöinä erilaisten hauskojen taitolajien parissa. Tytöt pääsivät heittämään hiekkapusseja ja pääsiäismunia, potkimaan jalkapallolla kartioita kumoon, vierittämään salibandypalloja renkaaseen, kieppumaan selättimellä ja kuljettamaan palloa tekniikkaradalla väärän kätisellä mailalla.

Kolmannessa lohkossa pelailtiin pienpeliä tavalliseen tapaan ja myös vähän hassummilla tyyleillä.

Välillä syötiin porukalla lounaaksi mm. pitsaa ja nugetteja. Väliajoilla ehti käydä myös kirjoittelemassa joukkuekavereiden kehukortteihin mukavia kehuja. Jokainen päättäjäispäivään osallistunut sai kehukortin mukaansa päivän päätteeksi. Ennen palkitsemistilaisuuden alkua tytöille ja perheille oli tarjolla mehua, kahvia ja pullaa.

Kahvittelun jälkeen aloitettiin kauden palkitsemistilaisuus. Aluksi ja lopuksi katsottiin salibandyvastaava Jenni Veijosen tekemät videokoosteet syys- ja kevätkaudesta. Välissä jaettiin palkintoja päättäjäispäivän aikana menestyneille pelaajille sekä kausipalkinnot kaikille pelaajille ja myös molempien joukkueiden erityispalkintoja osalle pelaajista.

PALKINNOT:

1. Säbävisasta palkittiin seuraavat ryhmät:

  • Ryhmä 1: Liesituuletin (Iida H, Pihla H, Piitu, Eeva-Maria)
  • Ryhmä 2: Myyrä Proot (Aada, Maisa, Siiri V ja Vilma L)
  • Ryhmä 3: Y-Ilves (Viivi K, Viivi P, Aino V ja Mimosa)

2. Tutkakisasta palkittiin yhdet pelaajat ikäryhmittäin:

  • 2009-2010: Aino K (78 km/h)
  • 2011: Siiri V (84 km/h)
  • 2012: Eerika (68 km/h)
  • 2012-2014: Aino V (72 km/h)

3. Taitorasteista palkittiin jokaisesta pienryhmästä kolme eniten pisteitä saanutta pelaajaa:

  • Ryhmä 1: 1) Minea, 2) Aino K, 3) Piitu
  • Ryhmä 2: 1) Aada, 2) Nea, 3) Vilma L
  • Ryhmä 3: 1) Minja, 2) Lila, 3) Viivi P

4. Pienpeleistä palkittiin voittajajoukkue:

  • Ryhmä 1: Iida H, Pihla K, Emma L, Vilma K, Aino V
  • Ryhmä 2: Aada, Maisa, Nelli, Suvituulia, Siiri V, Emma E
  • Ryhmä 3: Lila, Viivi K, Minja, Siiri H, Mimosa, Vilma M, Aino V

5. T10 kausipalkinnot koko joukkueelle

Pelaajat: Aava, Adelina, Aino V, Eerika, Eevi, Enni I, Enni Y, Ilona, Lila R, Mimosa, Minja, Neela, Nelli, Ronja, Siiri H, Sofia, Suvituulia, Viivi K, Viivi P, Vilma M

Toimihenkilöt: Valmentajat Jarno P, Jarno V, Jyrki, Mikko, Sami, joukkueenjohtaja Jussi, rahastonhoitaja Siina, varustevastaava Marika

6. T10 erityispalkinnot

Toimihenkilöiden terveiset: T10-joukkueen koko on kasvanut hienosti kauden aikana ja mukaan on tullut iso määrä uusia tyttöjä, jotka ovat timanttisia tyttösäbän pelaajia. Kuitenkin vain osa voidaan palkita erityispalkinnoilla. Valmennus kertoo kaikista palkittavista yleisesti, että näillä pelaajilla on kaiken kaikkiaan hyvä asenne ja halua oppia pelaamaan eri pelipaikoilla, mikä auttaa ymmärtämään peliä entistä enemmän.

Tehopelaaja Eerika Vaittinen: Peliäly ja taito ovat kehittyneet huimasti. Puolustaessa vastustaja on pysynyt poissa tekopaikoilta ja hyökätessä on luonut maalipaikkoja omille. Pelannut kauden aikana upealla tarmokkuudella myös T12-joukkueen pelejä.

Kauden tulokas Neela Kuismanen: Tullut joukkueen mukaan mahtavalla energialla ja motivaatiolla. Joukkueen nuorimpia, mutta pärjää hienosti vanhempiakin pelaajia vastaan. Innostui alunperin säbästä, kun oli katsomassa isosiskonsa kauden ensimmäistä turnausta ja ilmoitti vanhemmilleen, että haluaa aloittaa säbän myös.

Tsemppari Viivi Pohja: Aina iloinen ja innokas joka treeneissä ja peleissä. Kannustaa kaikkia ja luo positiivista joukkuehenkeä.

Kehittynein Ronja Kevin: Kehittynyt kauden aikana valtavasti. Pystyy ja myös haluaa pelata millä tahansa pelipaikalla. Varma puolustaessa ja tehokas hyökätessä. Esiintynyt ansiokkaasti kauden aikana myös T12-joukkueen peleissä. Pikkulinnut ovat laulaneet, että isosiskon kanssa on kisa pystyssä, kumpi pelaa tulevaisuudessa ensimmäisenä F-liigajoukkueessa salibandyä.

Verkonvartija Aino Vuorinen: Rohkea maalivahti, jonka refleksit ja liikkuminen ovat kehittyneet upeasti. Luotettava mokke, joka on jo päässyt isompienkin peleihin torjumaan.

7. PosiPossut

T10-pelaajia on käynyt kauden aikana vahvistuksina pelaamassa T12-joukkueen pelejä. T12-pelaajilla on ollut kevätkaudella kiertävinä palkintoina kaksi PosiPossua, joilla pelaajat ovat saaneet palkita toinen toisiaan turnausten jälkeen haluamillaan perusteluilla. T12-pelaajat haluavat antaa PosiPossut palkinnoiksi äänestämilleen T10-pelaajille: Aino Vuoriselle ja Ronja Kevinille.

8. T12 Loppuhuipentumamitalit

T12-joukkue pelasi sarjaa kahdella peliryhmällä. Lopulta kevätkaudella YIlves valkoinen pääsi sarjasijoituksen perusteella huhtikuussa ylialueelliseen T12-haastajasarjan loppuhuipentumaan Poriin. YIlves valkoinen sai turnauksesta pronssia ja turnauksessa pelanneet pelaajat palasivat kotiin mitalit kaulassa. Haluamme antaa pronssimitalit myös kaikille niille pelaajille, jotka eivät olleet loppuhuipentumassa mukana, mutta pelasivat kevätkaudella YIlves valkoisen sarjapelejä ja mahdollistivat siten omalta osaltaan loppuhuipentumaan pääsyn.

Pelaajat: Aino V, Alina, Anna, Eerika, Elsa, Emma E, Iida H, Jennika, Nea, Nelli, Pihla H, Pihla K, Suvituulia

9. T12 kausipalkinnot

Pelaajat: Aada, Aino K, Alina, Anna, Eeva-Maria, Elsa, Emma E, Emma J, Emma L, Essi, Iida H, Iida V, Jennika, Lila L, Maisa, Melina, Minea, Nea, Paula, Peppi, Pihla H, Pihla K, Piitu, Sanni, Siiri V, Vilma K, Vilma L

Toimihenkilöt: Valmentajat Jenni V, Eepu, Jarno, Petteri, Tomi, Tony, joukkueenjohtaja Marianna, rahastonhoitaja Jenni L, varustevastaava Virve

10. T12 erityispalkinnot

Toimihenkilöiden terveiset: Valmennus haluaa erityisesti mainita, että ehdokkaita palkittaviksi pelaajiksi olisi joukkueessa iso liuta. Kaikki pelaajat ovat olleet kallisarvoisia aarteita ja ansaitsevat roppakaupalla kehuja tästä kaudesta. Koko joukkue on kehittynyt kauden aikana valtavasti. Erityispalkintoja saavat pelaajat ovat omalla toiminnallaan edistäneet joukkueen kehittymistä ja ovat yksilöinä toimineet eri tavoin esimerkillisesti joukkueen hyväksi.

Tehopelaaja Pihla Hämäläinen: Joukkueen tehokkain pelaaja kentän eri osa-alueilla erityisesti sen vuoksi, että ehtii tilanteisiin usein muita nopeammin. Maaleja ja syöttöpisteitä on kertynyt kauden aikana huikea määrä, mutta erityisesti taito pelata millä tahansa paikalla kentällä ja halu saada pallo itselleen ennen vastustajaa tekee tästä pelaajasta joukkueen tehokkaimman. Fyysinen pelitapa on yksi valttikortti, vaikka vastustajat eivät siitä niin välitäkään. Valittiin joukkueesta T14 maajoukkuetie-alueleirille huhtikuussa ja pääsi jatkoon T14 valtakunnalliselle maajoukkuetieleirille, jonne lähtee edustamaan YIlvestä ensi viikolla.

Kauden tulokas Iida Hotakainen: Tuli joukkueen mukaan kesken kauden, mutta valtavan motivaation myötä on osoittanut olevansa yksi joukkueen luottopelaajista. Yrittää takuulla kaikkensa joka tilanteessa ja on harjoitellut ja opiskellut säbää myös omalla ajalla. Pelikäsitys on kehittynyt valtavasti lyhyessä ajassa. Kaiken lisäksi on harrastanut kilpajoukkuevoimistelua menestyksekkäästi säbän rinnalla, joten osoittaa upeaa kurinalaisuutta ja halua kehittää itseään monella eri tavalla.

Tsemppari Emma Laukkanen: Yksi joukkueen pelaajista, jolla on ensiluokkaisen korkea sisäinen motivaatio kehittyä salibandyn pelaajana. Tarjoutunut kauden aikana kantamaan varustekasseja valmentajan apuna ja tarvittaessa alkaa omatoimisesti vetää joukkueelle alkulämmittelyjä, jos valmentajilla kestää saapua paikalle. Onpa tämä pelaaja ilmoittanut valmentajalle kesken pelin olevansa valmis istumaan seuraavan joukkuerangaistuksen, mikäli sellaisia tulee. Pelikäsitys on jo pitkällä ja kuulemma omatoimisia kesätreenejä varten on jo askeltikkaat hankittuna. Hyvän joukkuehengen luoja ja vastuunkantaja.

Kehittynein Nea Salonen: Tuli mukaan joukkueeseen kaverinsa innoittamana ja into salibandyyn on säilynyt mukana koko kauden ajan. Pelitilanteissa väsymätön taistelija, joka ei jätä vastustajaa rauhaan. Pelannut enimmäkseen puolustajana, mutta on rohkeasti halunnut olla myös maalinsuulla. Koko valmennuksen mielestä kehitys on ollut huimaa ja Jyväskylän turnauksessa näytti, että pärjää upeasti myös muutaman vuoden vanhempia pelaajia vastaan.

Verkonvartija Sanni Pohja: Ketteryys ja nopeat reaktiot ovat tämän maalivahdin valttikortteja. Kauden aikana tämä moke on saanut myös syöttöpisteitä pitkillä, oikea-aikaisilla heitoillaan. Pienestä koosta huolimatta käsi tai jalka ehtii pallon eteen korkealla torjuntaprosentilla ja verkko pysyy palloista tyhjänä luotettavalla varmuudella. Tämä moke on itse kertonut, että tykkää olla maalissa sen vuoksi, että nauttii siitä kihelmöivästä tunteesta, kun pallo tulee tarpeeksi kovaa suoraan kämmeneen.

11. Tyttöjen yllätys

Tytöt olivat yllätyksenä päivän aikana keränneet myös salibandyvastaava ja T12-joukkueen vastuuvalmentaja Jenni Veijoselle kehukorttiin kivoja kommentteja, pitivät pienen puheen ja antoivat Jennille kukkia kiitokseksi kaudeksi.

Kaiken kaikkiaan Ylöjärven Ilveksen salibandykausi 2021-2022 sujui varsin mallikkaasti ja salibandytoiminta on lähtenyt käyntiin menestyksekkäästi. Ensi kaudella 2022-2023 jatketaan! Tervetuloa mukaan YIlveksen salibandyn pariin kaikki vanhat ja myös uudet pelaajat, toimihenkilöt ja taustajoukot - Yhdessä olemme seura! Mukavaa kesää!

Kuvat: Jenni Veijonen ja Jenni Laukkanen

Ylöjärven Ilves ry


Kuruntie 26, 33480 Ylöjärvi

toimisto@ylojarvenilves.fi

y-tunnus: 1017797-7