Yilves pronssipeliin!
Julkaistu: 24.04.2022 22.00

24.4.2022 Välierä #4 YIlves - MuSaFutsal 2 - 6 ( 1 - 2 )

Ylöjärven Ilves joutui taipumaan tiukan taistelun jälkeen MuSaFutsalille välieräsarjan neljännessä ottelussa lopulta lukemin 2-6 (1-2). Edellisestä kohtaamisesta liikkumistaan ja prässipelaamistaan terävöittänyt MuSaFutsal otti pelin hienokseltaan haltuunsa, vaikka peli aaltoilikin aluksi nopeatempoisena päädystä päätyyn. Ottelun avausmaali oli lähellä 5. minuutilla, kun ensin MuSaFutsal rakensi vaarallisen tilanteen YIlves-maalille ja YIlves nopean vastahyökkäyksen päätteeksi MuSaFutsalin maalille, mutta molemmat maalivahdit pitivät maalinsa koskemattomana.

Avausjakso eteni vauhdikkaana aina hieman yli puolenvälin, ennen kuin ottelun avausmaali nähtiin. Anni-Elina Luotonen pääsi riistoon YIlveksen puolustuksen pienen haparoinnin seurauksena ja toimitti pallon ohi Helena Unkurin 0-1 ajassa 11:56. Kovalla asenteella pelanneen vierasjoukkueen virhetili täyttyi kuitenkin muutaman minuutin kuluttua ja pallo vietiin 10 metrin pisteelle. Senni Viren laukoi pallon voimalla ohi Siiri Liljan tasoittaen tilanteeksi 1-1, kun peliä oli käyty 16:44. MuSaFutsal löysi vielä jakson lopulla lisää virtaa tekemiseensä ja loi painetta YIlveksen maalille. Pallo kävi jo kertaalleen ristikossakin ennen kuin Netta Hannula ohjasi Anni-Elina Luotosen laukauksen kulmapotkutilanteessa takavasaralla sisään aivan maalin edustalta 1-2 ajassa 18:23. Vieraat olivat vähällä osua vielä muutama sekunti ennen taukoa, mutta Helena Unkuri onnistui torjunnassaaīn ja tauolle siirryttiin tilanteessa 1-2.

Toisella jaksolla MuSaFutsal paransi prässipelaamistaan vielä entisestään, mikä vei parasta terää YIlveksen pallolliselta pelaamiselta. Senni Viren pääsi 24.minuutilla ohjaamaan Rosa Sirénin pystysyöttöä aivan Siiri Liljan edestä, mutta ei kotiyleisön harmiksi onnistunut maalinteossa. Esra Erdenille avautui erinomainen tilaisuus tasoitukseen vielä ennen jakson puoliväliä, mutta numerot pysyivät itsepintaisesti ennallaan. Kotijoukkueen niskaan kaadettiin kylmää vettä ajassa 31:29, kun Anni-Elina Luotonen iski YIlveksen pelinavaukseen ja Netta Hannula laukoi pallon tarkasti ohi Helena Unkurin siirtäen MuSaFutsalin jo 1-3 -johtoon. YIlves oli vähällä kuitata osuman välittömästi, mutta Siiri Lilja venytti tärkeän jalkatorjunnan Riia Seppälän alanurkkalaukauksen eteen.

YIlves otti aikalisän viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. Ylivoimapeli tuottikin nopeasti tulosta, kun Ella Lehtonen laukoi Senni Virenin syötöstä kavennuksen 2-3 ja toi YIlveksen uudelleen peliin mukaan. Kotijoukkueen riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä Netta Hannula onnistui riistossaan minuuttia myöhemmin ja täydensi hattutemppunsa toimittamalla pallon tyhjään YIlves-maaliin 2-4 ajassa 36:33. Hannula toisti temppunsa heti aloituksen jälkeen ja ratkaisi ottelun sijoittamalla tyhjiin jo 2-5, kun peliä oli käyty 36:44. YIlves haki lisämaalia lentävällä maalivahdilla loppuun saakka, mutta ei enää onnistunut maalinteossa. Loppulukemat 2-6 iski Iina Heikkilä vain hetkeä ennen päätössummeria ajassa 39:55. Niinpä MuSaFutsal kuittasi nimiinsä välieräsarjan neljännen ottelun lukemin 2-6 (1-2) ja selvitti tiensä finaalisarjaan otteluvoitoin 3-1. Ylöjärven Ilveksen pelit jatkuvat yksiosaisella pronssiottelulla, joka pelataan toisen otteluparin ratkaisun perusteella joko Helsingissä tai Torniossa.