Yilvekselle voitto kolmannesta välieräottelusta!
Julkaistu: 22.04.2022 13.27

21.4.2022 Välierä #3 YIlves - MuSaFutsal 4 - 2 ( 2 - 0 )

Ylöjärven Ilves haki ensimmäisen voittonsa välieräsarjassa MuSaFutsalista kotisalissaan lukemin 4-2 (2-0). YIlves aloitti korkealla prässillä pyrkien ottamaan MuSaFutsalilta tilaa ja aikaa pois ja saikin alussa mukavasti painetta Siiri Liljan vartioimalle maalille. Emmi Rauhala pelattiin hyvään vetopaikkaan 3. minuutilla, mutta MuSa-puolustus ehti häiritsemään ja laukaus jäi vaisuksi. Hetkeä myöhemmin Iiina Heikkilä murtautui oikealta nokikkain Helena Unkurin kanssa, joka onnistui kuitenkin peittämään maalintekoyrityksen.

Netta Hannula pääsi 7. minuutilla riistoon vasemmalla ja laukoi kaarelta, mutta Helena Unkuri piti maalinsa koskemattomana. Ottelun avausmaali näki päivänvalon ajassa 8:14, kun Riia Seppälä otti Helena Unkurin heittoavauksen alas ja pudotti laitaan Rosa Sirénille, jonka kova ja matala laukaus yllätti maskin taakse jääneen Siiri Liljan 1-0. Esra Erdenin vapaapotku oli vähällä upota sisään hetkeä myöhemmin, mutta porilaisten puolustus onnistui torjumaan laukauksen maaliviivalta. YIlves hallitsi palloa hienokseltaan ja pyrki löytämään tiloja MuSaFutsalin puolustusmuodon keskeltä. YIlveksen korkea prässi tuotti tulosta ajassa 15:07, kun Ella Lehtonen iski MuSaFutsalin pelinavaukseen ja Rosa Sirén pääsi riistonsa jälkeen laukomaan kaarelta yläriman kautta tilanteeksi 2-0.

Jakson viimeiset minuutit mentiin YIlveksen lievässä hallinnassa ja kotijoukkueen kolmas maali oli erittäin lähellä vielä puolisentoista minuuttia ennen taukoa, kun Heidi Linjamaan diagonaalisyöttö livahti porilaispuolustuksen läpi takatolpalle vapaaksi unohtuneelle Riia Seppälälle, joka ei kotiyleisön harmiksi kuitenkaan onnistunut toimittamaan palloa tyhjään maaliin, vaan MuSa-puolustus ehti pelastamaan tilanteen. Vierasjoukkue haki kavennusta vimmalla ja paineisti Helena Unkuria jakson loppuhetkillä useaan otteeseen. Unkuri oli kuitenkin hyvällä pelipäällä ja napsi tukun tärkeitä torjuntoja ja kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, jäi 2-0 myös taukotilanteeksi.

YIlves aloitti toisen jakson vahvasti ja sai heti useita vaarallisia laukauksia kohti maalia. Siiri Lilja ei kuitenkaan ollut yllätettävissä. Jasmin Ylikraka pelattiin vetopaikkaan kaarelle, mutta Helena Unkuri tuli oikea-aikaisesti vastaan ja peitti laukauksen. Hetkeä myöhemmin Ylikrakan laukaus vasemmalta kimmahti tolpan kautta ulos. MuSaFutsal suoraviivaisti peliään ja pyrki etenemään laitojen kautta. YIlves-puolustus luki kuitenkin tilanteet hyvin ja pystyi blokkaamaan laukauksia ja syöttöyrityksiä. Ylöjärven Ilves kasvatti johtoaan nopealla rajapotkukuviolla, jossa MuSa-puolustus sahattiin näyttävällä seinäsyöttökombinaatiolla rikki ja Mia Pajunen iski avopaikasta varmasti sisään 3-0 ajassa 24:07.

Kotijoukkueen neljäs maali oli erittäin lähellä minuttia myöhemmin, kun Rosa Sirén liukui takatolpalla Heidi Linjamaan diagonaalisyöttöön, mutta ei kotiyleisön harmiksi osunut palloon. Elina Setälä pelattiin nokikkain Helena Unkurin kanssa, mutta Unkuri veti tilanteessa pitemmån korren ja esti MuSaFutsalin avausmaalin syntymisen. YIlves onnistui jälleen maalinteossa ajssa 26:19, kun Elina Korsumäen poikittaissyöttö rajapotkutilanteessa tavoitti maalin edestä Esra Erdenin, jonka onnistui tuikata pallo kaarelta etukulmaan 4-0. MuSaFutsal otti maalin jälkeen aikalisän tavoitteenaan aloittaa takaa-ajo. Paine Helena Unkurin maalilla kasvoi tasakentällisillä pelattaessa, mutta porilaiset eivät saaneet kuparista rikki millään. Toisessa päässä kenttää Emmi Rauhala pääsi kääntymään ja laukomaan lähietäisyydeltä, mutta laukaus sujahti hieman ohi.

MuSaFutsal turvautuikin lopulta lentävän maalivahdin käyttöön aikaisessa vaiheessa ja lähti hakemaan kavennusta ylivoimalla. Porilaisten ylivoimapyöritys sujui mallikkaasti ja Elina Setälän kaukolaukaus ohjautui takatolpan kautta sisään 4-1, kun ylivoimaa oli pelattu vain runsas minuutti ajassa 33:30. YIlves pyrki rikkomaan peliä ja kuluttamaan aikaa kellosta. MuSan ylivoimapeli katkeilikin tuon tuosta ja YIlves sai myös pidettyä palloa itsellään. MuSaFutsal sai suoran vapaapotkun noin 10 metristä ja Anni-Elina Luotosen kova ja matala laukaus yllätti Helena Unkurin 4-2, kun kellossa oli 37:22. MuSaFutsal jatkoi ylivoimapeliään loppuun saakka, mutta ei enää onnistunut maaliteossa. Niinpä Ylöjärven ilves kuittasi nimiinsä välieräsarjan kolmannen ottelun lukemin 4-2 (2-0) ja kavensi ottelusarjan voittotilanteeksi 1-2.

Seuraava välieräottelu: Sunnuntai 24.4. klo 17 Ylöjärven Urheilutalo