Papat hurjassa syyskunnossa
8.8.2019 21:49 Uutiset / Ikämiehet

Voittajien hymyä

Kaikki todelliset tilastonikkarit tietävät, että Suomen jalkapallomaajoukkueen pisin voitoton putki on 3661 vuorokautta ja se alkoi 3. syyskuuta 1939. Siihen verrattuna YIlveksen pappojen 360 päivään jäänyt voitoton kausi on naurettavan lyhyt. Olisihan tuota voinut yrittää vielä pidentää, mutta pappojen hurja rantakunto purkautui väkisin esiin Ruoveden ruoholla pelatussa M45 Kakkosen jumbofinaalissa peräti kolmena maalina vastustajan ainokaista vastaan.

Nuorille pelaajanaluille papat haluavat muistuttaa, kuinka tärkeää on alkulämmittely ennen ottelua. Kun elimistö on rauhassa lämmitelty vatsaa, keuhkoja ja lihaksenpaikkoja myöten, sujuu pelaaminen mallikkaasti. Kuuma juoma - kahvi, tee, kaakao tai mehu - sopii vatsan alueen alkujumpaksi erinomaisesti, toteavat pahimmin addiktoituneet ylikäyrät. Ja sehän tuli todistettua tänäänkin.

Ottelun jälkeen vaatimattomat maalintekijät, jotka eivät halua nimiään julki (koska joukkueellehan sitä pelataan), jättivät suihkunkin väliin, kun lähtivät pikavauhdilla kohti Ylöjärven toria. Yksi heistä riisui farkkushortsinsa valmiiksi jättäen ne pelikentän pukukoppiin ja muisti nolosti vasta perillä, ettei puutarhakaupungin torilla olekaan suihkulähdettä. Jostain syystä pappojen fanitkaan eivät olleet vielä valloittaneet aukiota, ihmettelivät sankareiksi itseään luulleet ikämiesuroot.

Loppujoukkue sen sijaan toimi jälleen esimerkillisesti ja teki vielä palauttavan harjoituksen ottelun jälkeen - vaikkakin käytyään ensin suihkussa. Vaan ei kai sillä järjestyksellä ole väliä!


   
Lisää uutisia
Ylöjärven Ilves ry
Kategoriat