T12-joukkueen kevätkausi on ollut täynnä mukavia tapahtumia
T12 (2011-2012)Julkaistu: 19.04.2022 20.00

T12-joukkueen kevätkausi on ollut täynnä mukavia tapahtumia

Ylöjärven Ilveksen T12 (2009-2011) joukkueet YIlves valkoinen ja punainen pelasivat kevätkaudella Sisä-Suomen T12-haastajasarjaa viiden turnauksen verran. Kevätkaudella joukkueiden pelaaminen meni taas huikean paljon eteenpäin ja erityisesti pallon liikuttamiseen joko kuljettamalla tai syöttämällä kiinnitettiin huomiota. Myös kentän hyödyntäminen syvyys- ja leveyssuunnassa on ollut koko kevätkauden teemana. Erityisen hienoa on ollut huomata, että palloja saatiin todella monta kertaa vastustajan verkkoon, joten kaiken kaikkiaan myös laukaustekniikat ovat kehittyneet kaikilla pelaajilla. YIlves valkoinen selvitti tiensä T12-haastajasarjassa kahden parhaan joukkoon, joten joukkue suuntaa Poriin su 24.4.22 pelattavaan ylialueelliseen loppuhuipentumaan. Samaan aikaan toinen peliryhmä osallistuu TFT-turnaukseen P11 (2011) haastajasarjaan.


Kevään 2022 T12-haastajasarjan sarjataulukko

T12-sarjaturnausten lisäksi joukkueella on ollut paljon muitakin tapahtumia. Su 13.2.22 järjestettiin joukkueen leiripäivä Ylöjärven Urheilutalolla. Päivä sisälsi laji- ja mv-treenien lisäksi myös paljon muuta tekemistä. Tytöt pääsivät mm. kisaamaan voimisteluradalla, ratkomaan pienryhmissä visaisia pulmia, pelaamaan penkinlämmittäjää ja tietenkin syömään eväitä ja vähän herkkujakin. Vastuuvalmentaja Jenni järjesti joukkueelle videopalaverin ja päivä päätettiin odotetusti omalla porukalla pelattuun säbäotteluun, johon valmentajatkin pääsivät osallistumaan.

Leiripäivän aikana valmennus esitteli joukkueelle myös PosiPossut, jotka ovat siitä lähtien viettäneet aikaansa eri pelaajien kodeissa. Leiripäivän aikana PosiPossut lähtivät ensimmäistä kertaa joukkueen valitsemille positiivisimmille pelaajille, jonka jälkeen jokaisessa turnauksessa pelaajat ovat antaneet PosiPossut seuraaville pelaajille perustelujen kera. Tytöt ovat palkinneet ja perustelleet valintojaan upeasti. Toki sarjaturnauksissa myös valmennus on totuttuun tapaan jakanut jokaisesta ottelusta tsempparipalkinnon yhdelle pelaajalle kerrallaan ja mikäli tämä meinaa unohtua, tytöt kyllä muistuttavat valmennusta palkitsemisesta hyvin nopeasti!

Syyskauden tapaan YIlveksen salibandypelaajat valmentajineen saivat myös keväällä mahdollisuuden osallistua Naisten F-liigapeliin. Classicin naiset kutsuivat ke 16.3.22 YIlveksen T12 (2009-2011) ja T10 (2012-2014) joukkueiden pelaajat katsomaan kamppailuaan FBC Loistoa vastaan. Classic ilahdutti YIlves-kannustajiaan torvilla ja läpsyttimillä ja joukkue pitikin parhaansa mukaan ääntä kotijoukkueen hyväksi. Kiitos Classicin naisille tästä mahdollisuudesta! Useiden tyttöjen sisäistä motivaatiota saatiin taas kunnolla sytytettyä ja moni heistä toivookin jatkossa pelaavansa säbää jopa F-liigassa. Tavoitteita on hyvä olla!

T12-sarjan viimeiset ottelut pelattiin kotiturnauksen merkeissä Ylöjärven Liikuntakeskuksella la 2.4.22. YIlves valkoisen ja punaisen ottelussa elettiin jännittäviä hetkiä, kun pelaajan loukkaantumisen vuoksi jouduttiin soittamaan ambulanssi paikalle. Onneksi pelaaja selvisi lopulta säikähdyksellä ja tulee kuntoon! Kotiturnauksen järjestämiseen tarvitaan aina taustajoukkojen apua ja talkoohenkeä oli upeasti myös tässä kotiturnauksessa. Suuri kiitos vanhemmille kaikesta avusta kotiturnauksen järjestämisen suhteen!

Su 3.4.22 järjestettiin ensi kauden T14 (2009-2010) ikäisten Maajoukkuetie-alueleiri Tampereen Tenniskeskuksella. Leirille valittiin YIlveksestä mukaan Pihla ja Vilma, joiden lisäksi myös Jenni-valmentaja pääsi mukaan leirille. Onnittelut leirivalinnasta Pihlalle ja Vilmalle! Toukokuun alussa kuullaan, ketkä alueleirille osallistuneista valitaan T14 valtakunnalliselle Maajoukkuetie-leirille, joka järjestetään kesäkuun alussa.

Kevätkautta jatketaan vielä harjoituspelien merkeissä ja T12-joukkueen vanhimmat pelaajat ovat siirtäneet katsettaan jo kohti ensi kauden 5 vs 5 -pelejä. Isommat tytöt ovatkin päässeet jonkun verran harjoittelemaan YIlveksen naisten joukkueen kanssa ja saaneet siten kovempia treenejä alle. Kiitos naisille tyttöjen sparrauksesta! Yhteistyössä on voimaa! Keväällä T12-joukkue osallistuu vielä eri turnauksiin:

  • 23.-24.4.22 TFT-turnaus, P11 (2011) haastajasarja
  • 24.4.22 T12-haastajasarjan loppuhuipentuma, YIlves valkoinen
  • 7.-8.5.22 Särkänniemen salibandycup, T12-haastajasarja ja T14-haastajasarja
  • 14.-15.5.22 Talent cup Jyväskylä, T14-sarja

Kevään turnausten jälkeen toukokuun lopussa järjestetään vielä kokeilutreenejä ensi kautta ajatellen kaikille innokkaille, uusille tyttöpelaajille. Kannattaa seurata seuran somekanavia ja tulla mukaan kokeilemaan huippuhauskaa harrastusta! Toukokuun lopussa on luvassa vielä YIlveksen tyttöjen sb-joukkueiden yhteiset päättäjäiset. Kuka ties, palkintoja saattaa olla silloinkin jaossa... Yhdessä olemme seura!