Vihdoinkin ensimmäinen turnausvoitto T11 tytöille!
Julkaistu: 14.01.2019 00.00

Vihdoinkin ensimmäinen turnausvoitto T11 tytöille!

Osallistuimme T11 tyttöjoukkueella 12.1 HJS Talviturnaukseen -08 syntyneiden harrastesarjaan. Talvikaudella olimme keskittyneet futsalin lisäksi opiskelemaan monille uutta 8v8 pelitapaa pelitapahtumien kautta. Takana oli tytöille pienoiset pettymykset joulukuusta HJS -09 Talviturnauksesta, jossa olimme toisia ja TPV Välipäiväturnauksesta, jossa jäimme tiukan pronssipelin jälkeen neljänneksi. Joukkuehenki oli aina kuitenkin pysynyt korkealla ja tytöt jaksoivat tsempata tosiaan sekä muistuttaa, että voitto ei ole tärkeintä.

Jo HJS -08 turnauksen alkuminuutit näyttivät, että kaikilla oli halu näyttää parasta osaamistaan. Ensimmäiset viisi minuuttia avausvastustaja Apasseja vastaan oli hienointa 8v8 peliä, mitä tytöt olivat esittäneet. Se palkittiin lopulta maalilla. Pelin kuluessa Apassit pääsivät paremmin peliin mukaan ja meidän kokemuksen puute alkoi näkymään. Tiukkojen tilanteiden jälkeen taistelimme loppuun kovalla puolustusasenteella ja peli päättyi 1-0. Toinen peli LPS vastaan oli kokonaisuutena meidän päivän paras. Palaset loksahtelivat kohdilleen ja peli päättyi 3-1. Pelissä näkyi koko ajan ilo, kavereiden tukeminen ja yrittäminen. Kolmas peli Valttia vastaan oli vaikea, pieni väsymys taisi iskeä tytöille hetkeksi ja päivän teemamme pelinrakentelu alkoi ontumaan. Tytöt kuitenkin tsemppasivat lopussa ja peli kääntyi meille tehokkaalla maalinteolla ja hyökkäyspään prässillä 4-1.

Viimeisessä finaalipelissä vastaan tuli TPS. Pelistä tuli fyysinen ja TPS pääsi johtoon pelin alussa. Tämän jälkeen tapahtui huikea joukkueen yhteen hitsautuminen. Tytöt alkoivat voittaa 1v1 tilanteita ja vaihdossa vuorollaan olevat kannustaa kentällä pelaavia. Lopulta saimme hieman onnekkaan tasoituksen, mutta pelitilanteisiin nähden erittäin ansaitun. Tämän jälkeen peli oli meidän hallussa ja voittomaali saatiin tehtyä tyylikkäällä tavalla. Kun pelinohjaaja vihelsi pilliin, riemu kentällä oli rajaton.

Turnauksen aikana opimme, että ilo kentällä, aktiivinen puhuminen ja joukkuekaverien tukeminen johtaa hyviin tuloksiin. Tästä jäi varmasti jatkoa ajatellen hieno muistijälki tytöille. Pokaali lähtee nyt kiertämään tyttöjen kotiin numerojärjestyksessä.

Seuran uusimmat

Ylöjärven Ilves ry


Kuruntie 26, 33480 Ylöjärvi

toimisto@ylojarvenilves.fi

y-tunnus: 1017797-7