Naiset fs Ylöjärven vuoden joukkue 2022!
Julkaistu: 12.02.2023 15.12

Naiset fs Ylöjärven vuoden joukkue 2022!

Alla oleva juttu on ilmestynyt myös Ylöjärven Uutisissa.

YIöjärven Ilveksen futsalnaisille tunnustusta

Ylöjärven Ilveksen naisten futsal edustusjoukkue on valittu vuoden 2022 joukkueeksi Ylöjärvellä. Viime kaudella historiallisesti pronssipeliin yltänyt YIlves pelaa tällä hetkellä parasta futsaliaan.

Kaudella 2021-2022 monen vuoden aikana hiottu pohjatyö alkoi viimein näkymään konkreettisella tavalla tulostauluillakin, kun joukkue saavutti erityisesti huimalla kevätkierroksen runkosarjavireellään joukkueen historian ensimmäisen Playoff- paikan ja tätä myöden pelit kahdeksan parhaan joukossa jatkuivat kevään auringon alla. Eikä joukkue toden totta halunnut vain käydä haistelemassa tosipelien tunnelmaa, vaan porukka raivasi vakuuttavasti tiensä aina pronssipeliin saakka, josta he saivat valtavaa oppia tulevaisuuteen ja tämän myötä suuri menestymisen nälkä oli istutettu joukkueeseen.

Kausi 2022-2023 on jatkunut siitä mihin edellisen kauden hyvä vire jäi ja YIlves on varmistanut jo useita kierroksia ennen runkosarjan päättymistä paikkansa kevään Playoff- peleihin ollen tällä hetkellä sarjassa toisella sijalla. Nöyrä ja päämäärätietoinen jokapäiväinen työ jatkuu yhteisiä tavoitteita ja unelmia kohti.

Kaupungin palkintogaalassa Vanhalla Räikällä torstaina 9.2.2023 vuoden joukkue palkinnon kävivät pokkaamassa joukkueen pitkäaikainen valmentaja Juha-Pekka Peltomäki, YIlves- legenda ja kapteenistoon kuuluva Sini Sutinen sekä joukkueenjohtaja Karoliina Loutesalmi.

Valmentaja Juha-Pekka avaa hieman taustaa palkintoon johtaneesta hienosta kaudesta:

"Kausi 21-22 oli joukkueen tähän asti pelatuista paras. Pronssimitali oli lähellä, mutta samalla yhtä kaukana niukan tappion myötä. Kova työ ei pelkästään riitä, vaan pitää ansaita myös onnea menestyäkseen. Nyt tällä joukkueella on menossa kuudes vuosi, joka on sujunut hyvin sijoituksen ollessa tällä hetkellä toinen runkosarjan lähestyessä loppua. Joukkue on edennyt systemaattisesti joka vuosi eteenpäin. Tämä palkinto on joukkueelle tärkeä huomionosoitus ja sen merkitys on suuri. Tärkeää on ollut pitää myös oma paikkakunta esillä. Me olemme ylpeä ylöjärveläinen joukkue.

Ylöjärven Ilveksen toiminnanjohtaja Otso Lepomäki antoi myöskin seuran puolesta onnittelut joukkueelle upeasta palkinnosta:

"Lämpimät onnittelut koko porukalle! Todella hienoa, että kovan uurastuksen ja pitkäjänteisen työn tuoma menestys huomioidaan isoimman paikallistoimijan puolesta. Arvostamme seurassamme tämänkaltaiset tunnustukset hyvin korkealle. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin naisten futsalin edustusjoukkueelle ja sen ahkerille taustatoimijoille. Olen valtavan iloinen, että heidän tekemä pitkäjänteinen työ huomioidaan tällä tavalla. Kova työmäärä joukkuetoiminnan kaikilla tasoilla näkyy tällä hetkellä myös hienona urheilullisena menestyksenä. Minulla on vahva usko siihen, että joukkueellamme on hieno kevät edessä".

Palkintogaalassa joukkueen pelaajistoa oli edustamassa Sini Sutinen, joka on pelannut koko mittavan futsaluransa nimenomaan Ylöjärven Ilveksessä.

" Palkinto kertoo pitkäjänteisestä työstä, jota on tehty jo vuosia. Hyvä yhteishenki tekemisessä on kaiken pohjana. Joukkueella menee tällä hetkellä hyvin, mutta tiedostamme, että nousujohteista työtä on tehtävä jatkossakin ja peliä kehitettävä eteenpäin. Meidän porukka on hyvin hitsautunut yhteen ja korona-ajan väistyminen on ollut iso asia joukkueurheilussa kuluvalla kaudella, kun olemme viettäneet enemmän aikaa joukkueen kanssa pelikenttienkin ulkopuolella. Tämä tunnustus joukkueellemme on upea, kiitos!

Joukkueenjohtaja Karoliina Loutesalmi on ollut joukkueen mukana useamman kauden ajan, ensin pelaajana ja sen jälkeen joukkueenjohtajana. Hänen ajatuksiaan palkintogaalasta ja itse palkinnosta:

"Kun sain tammikuussa puhelun Ylöjärven kaupungin Sini Aallolta, että meidät on valittu vuoden 2022 joukkueeksi Ylöjärvellä, pääosin puhelias joukkueenjohtajakin meni hyvin sanattomaksi ja saattoi jopa muutama ylpeyden ja onnen kyynelkin tirahtaa silmäkulmasta. Arvostamme tämän palkinnon korkealle ja olemme erittäin kiitollisia, että meidän hieno vuosi on huomattu laajemminkin. Tämän huomionosoituksen arvoa korostaa mielestäni se ainutlaatuinen kasvutarina, mikä on johtanut meidän joukkueen askel askeleelta tähän pisteeseen: monta vuotta sarjasijoituksemme oli siellä sarjataulukon huonommassa kastissa ja haimme raameja toiminnallemme kokonaisvaltaisesti. Päämäärätietoisesti, yhteisiä toimintapoja ja arvoja vaalien olemme saavuttaneet sen aseman, josta emme halua päästää irti: meillä on realistinen mahdollisuus taistella kirkkaimmista sijoituksista ja menestyksestä. Joukkueemme on täynnä hienoja ihmisiä, jotka muodostavat vielä upeamman yhteisön, missä kaikki ovat valmiita tekemään joukkueen eteen hartiavoimin töitä koko pitkän kauden ajan. Tämä palkinto on kiitos koko meidän hienolle futsalperheelle, johon kuuluu etulinjassa upeat pelaajamme ja valmentajamme, jotka tekevät joukkueen kehittymisen eteen töitä arjessa valtavalla kunnianhimolla sekä laaja joukko taustatoimijoita, jotka mahdollistavat joukkueelle erinomaiset puitteet omalla panoksellaan.

Kirjoittanut: Karoliina Loutesalmi

Pääkuva: Jani VirolainenYlöjärven Ilves ry


Kuruntie 26, 33480 Ylöjärvi

toimisto@ylojarvenilves.fi

y-tunnus: 1017797-7