Taistelu liigapaikasta alkaa! (Otteluraportti lisätty).
Julkaistu: 25.03.2019 00.00

On kevään viimeisen kaksintaistelun aika!!

Ensi kauden Naisten Futsal-liigan viimeisen sarjapaikan kohtalo ratkaistaan Ylöjärven Ilveksen ja Valkeakosken Mad Maxin välillä seuraavan kahden viikonlopun aikana.

Taistelun ensimmäinen erä käydään lauantaina 30.3.2019 klo 18.00, kun hullut koirat saapuvat merkaamaan omaa reviiriään meidän kotiluolan parketille, Ylöjärven Urheilutalolle.

Toisen erän vuoro on lauantaina 6.4.2019 klo 15.00 Valkeakoskella ja tarvittaessa kolmas erä otellaan sunnuntaina 7.4.2019 klo 15.00 Ylöjärven Urheilutalolla.

Liigapaikan varmistaa omakseen kahdella voitolla.

Otteluraportti

30.3.2019

Futsal-liigakarsinta: YIlves - MadMax

7 - 1 ( 3 - 0 )

Ylöjärven Ilveksen naiset avasivat futsal-liigakarsintasarjansa Futsal MadMaxia vastaan kotisalissaan voitokkaasti lukemin 7-1 (3-0). YIlves otti vahvan otteen kenttätapahtumista heti alkuvihellyksestä ja Emmi Rauahala pääsi yrittämään maalintekoa avopaikasta jo alle puolen minuutin pelin jälkeen. Valkeakoskelaisten puolustus ehti kuitenkin häiritsemään sen verran, että ohjaus suuntautui hieman takatolpan väärälle puolelle. YIlves painoi pelin suurelta osin MadMaxin päätyyn, jossa tilanteita syntyi tuon tuosta. Vierasjoukkue pyrki iskemään tilaisuuden tullen terävästi vastaan ja hyödyntämään harvoja hyökkäyspään erikoistilanteita.

Lopulta paine MadMaxin maalilla kävi liian suureksi ja Tintti Kurtti rikkoi kuparisen kulmapotkun jälkitilanteessa ohjaamalla Sini Sutisen maannuoliaisen maalin edustalta sisään 1-0 ajassa 6:48. Tulostaululle tuli asiaa toistamiseen vajaata minuuttia myöhemmin, kun Riia Seppälä pääsi riistoon ja käynnisti YIlveksen vastahyökkäyksen. Seppälä prässäsi pallon uudelleen MadMaxin kaaren tuntumassa ja vapautti Emmi Rauhalan maalintekoon 2-0 ajassa 7:39. Peli jatkui YIlveksen komennossa, mutta Satu Seppänen venytti tukun tärkeitä torjuntoja ja piti joukkuettaan pelissä mukana.

YIlves onnistui lopulta kasvattamaan johtoaan vielä ennen taukoa, kun hyökkäystä tukemaan rohkeasti pallon kanssa noussut Helena Unkuri laukoi tulisesti keskiympyrästä ja Tintti Kurtti ohjasi pallon maalinedusruuhkasta sisään 3-0, kun peliä oli käyty 18:41. Muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta ei lisämaaleja nähty, joten tauolle siirryttiin YIlveksen johdolla lukemissa 3-0.

YIlves sai toiselle jaksolle salama-alun, kun palloa kaivettiin MadMaxin verkosta vain parinkymmenen sekunnin pelaamisen jälkeen. Emmi Rauhala prässäsi pallon itselleen ja vapautti poikittaissyötöllään Ella Lehtosen maalintekoon 4-0 ajassa 20:23. YIlveksen vahva ote jatkui ja Ella Lehtonen täydensi hattutemppunsa minuuttia myöhemmin ohjaamalla Helena Unkurin pitkän heittoavauksen taidokkaasti ohi Satu seppäsen 5-0 ajassa 21:20. Maalin jälkeen YIlves nosti hieman jalkaa kaasulta ja päästi MadMaxin paremmin peliin mukaan. Tämä kostautuikin välittömästi, kun Ella Huovinen laukoi kulmapotkutilanteessa pallon ohi Helena Unkurin kaventaen tilanteeksi 5-1 ajassa 21:35.

Kavennusmaalin jälkeen peli muuttui erittäin rikkonaiseksi kummankin joukkueen prässätessä ylhäältä ja pyrkiessä hyökkäämään suoraviivaisesti. Tämän seurauksena pitkiä pallonhallintajaksoja ei nähty kummaltakaan ja pelitempo putosi jonkin verran. YIlves sai pelinsä kasaan ensimmäisenä hieman ennen jakson puoliväliä, kun Ella Lehtonen prässäsi pallon itselleen ja laukoi kaarelta jo illan neljännen osumansa 6-1 pelikellon näyttäessä aikaa 29:38. MadMax otti aikalisän vajaat 7 minuuttia ennen loppusummeria ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla.

Vieraat saivatkin ylivoimapeliään pyörimään hetkittäin, mutta eivät onnistuneet murtamaan tiivistä YIlves-puolustusta. YIlves sen sijaan kaunisteli vielä lukemia kulmapotkun jälktilanteessa Emmi Rauhalan näyttävällä yksilösuorituksella 7-1 ajassa 34:56. Vaikka MadMax jatkoikin ylivoimapeliään, oli YIlves käytännössä muutamaan otteeseen lähempänä lisämaalia. Niitä ei kuitenkaan nähty, joten YIlves vei liigakarsinnan ensimmäisen ottelun nimiinsä tuloksella 7-1 (3-0).

06:48 1 - 0 Ella Lehtonen (Sini Sutinen)
07:39 2 - 0 Emmi Rauhala (Riia Seppälä)
18:41 3 - 0 Tintti Kurtti (Helena Unkuri)
20:23 4 - 0 Ella Lehtonen (Emmi Rauhala)
21:20 5 - 0 Ella Lehtonen (Helena Unkuri)
21:35 5 - 1 Ella Huovinen (Sanna-Kaisa Rousku)
29:38 6 - 1 Ella Lehtonen
34:56 7 - 1 Emmi Rauhala (Sini Sutinen)

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Elisa Mattila, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Emilia Lindberg, Rosa Sirén, Tintti Kurtti, Maija Veteläsuo, Esra Erden, Saara Viitanen, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä

MadMax: Satu Seppänen, Oona Konttinen, Elina Jaakonsaari, Sanna-Kaisa Rousku, Henriikka Taavitsainen, Vilma Mahlio, Ella Huovinen, Kiia Immonen, Janna Tuominen, Inka Molin