Seinäjoella pronssimarkkinat...
Julkaistu: 18.03.2019 00.00

P17-joukkueen toisen kisapäivän SM-lopputurnauksessa avasi välieräottelu toisen lohkon ylivoimaisesti maalierolla 17-6 voittanutta FC Honkaa vastaan. Paikalle autolasteittain saapuneiden Ylöjärveläisfanien mielenrauhaa järkytti jo ottelun toisella minuutilla turnauksessa yhteensä 10 maalia tehnyt Hongan maalitykki Eetu Kaikkonen, jonka kääntölaukaus löysi tiensä vastustamattomasti takakulmaan puolustuksen jalkaviidakon välistä. Ottelun edetessä painopiste siirtyi vähitellen kuitenkin Hongan päätyyn, mutta koko turnauksen vaivannut maaliteontuska ei hellittänyt tiukkaa otettaan ja lukuisista läheltä piti tilanteista huolimatta Honka karkasi lopulta finaaliin 1-0 voitolla.

Pronssiottelussa asettuikin sitten vastaan turnauksen avausvastustaja Tervarit, joka hävisi oman välieränsä Lapuan Ponnistukselle 1-3. Lauantain avaustappiosta ja sen jälkeisistä sosiaalisen median nokitteluista sisuuntuneena otti päättäväinen Ilveslauma kuskin paikan ottelun viidennellä minuutilla, kun Konsta Keränen pisti takatolpalta pallon reppuun Nemo Asumalahden syötöstä. Paikkoja johdon lisäämiseen tuhlailtiin muutamia ja niinpä yhden pallonmenetyksestä tulleen nopean vastaiskun jälkeen Tervarit tasoitti ottelun puoliajalle. Vapauttavaa maalia jouduttiin odottamaan aina ottelun viimeisille hetkille asti, mutta kolme minuuttia ennen täyttä aikaa täräytti Nemo Asumalahti lyhyen kuljetuksen jälkeen vastustamattomalla kaukolaukauksella verkot tötterölle 2-1 voittomaalilla. Syöttöpisteen maaliin sai Veikka Kiikkinen.

Loppuottelussa Lapuan Ponnistus voitti Hongan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 4-3 ja juhli Suomen Mestaruutta fanaattisen kotiyleisön edessä.