Naiset neljänsiksi liigassa!
Julkaistu: 02.05.2022 19.39

30.4.2022 Pronssiottelu HIFK FS - YIlves 3 - 2 ( 1 - 2 )

Ylöjärven Ilves päätti futsal-liigakautensa niukkaan 3-2 (1-2) -tappioon pronssiottelussa HIFK FS:lle. Ottelu käynnistyi puolin ja toisin tunnustelun ja tarkan puolustuspelin merkeissä pallon hallinnan vaihdellessä joukkueelta toiselle. Ensimmäisten minuuttien jälkeen ote alkoi siirtyä hienokseltaan YIlvekselle, joka rakensi tilanteita Tytti Mikkolan maalille. Muutaman lupaavan aihion jälkeen YIlves avasi maalitilinsä ajassa 8:59, kun Senni Virenin kova laukaus oikeasta laidasta löysi tiensä maalin takakulmaan 0-1. Avausosuma antoi YIlvekselle lisää virtaa ja toinen maali oli lähellä hieman jakson puolivälin jälkeen, kun Emmi Rauhalan sijoitus kaarelta kilahti tolppaan. Hetkeä myöhemmin Heidi Linjamaa oli vähällä puskea Helena Unkurin pitkän heittoavauksen sisään, mutta seuranneesta vastahyökkäyksestä avautui HIFK FS:lle loistopaikka, kun Karoliina Kröger pelattiin nokikkain Helena Unkurin kanssa. YIlveksen onneksi Krögerin sijoitus livahti hieman ohi maalista.

Ylöjärven Ilves nosti prässiään ja se tuottikin tulosta, kun Esra Erden pääsi riistoon, eteni kaarelle ja laukoi pallon etuyläkulmaan 0-2 ajassa 12:37. HIFK tuli kuitenkin peliin mukaan ajassa 15:06, kun YIlves menetti pallon keskialueella ja Jasmine Stubbe pääsi etenemään oikeaan päätyyn. Selja Laine ohjasi Stubben poikittaissyötön YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta ohi Helena Unkurin 1-2. HIFK FS sai kavennusmaalista hetkeksi parempaa otetta pelistä, mutta jakson loppua kohti YIlvekselle avautui useita erinomaisia tilaisuuksia kasvattaa johtoaan.

Emmi Rauhala pääsi kääntymään ja laukomaan kaarelta 17. minuutilla, mutta Tytti Mikkola onnistui torjunnassaan. Mia Pajunen murtautui keskeltä avopaikkaan puolisen minuuttia myöhemmin, mutta Mikkola veti tälläkin kertaa pitemmän korren. Esra Erden pääsi 19. minuutilla riistonsa jälkeen laukomaan kaarelta ja heti perään harhasyötöstä kaaren sisältäkin. Lisäksi jatkotilanteessa Mikkolan torjunnasta kimmonneeseen paluupalloon ehti vielä Emmi Rauhalakin, mutta kumpikaan ei onnistunut maalinteossa. YIlveksen paras tilanne avautui Mia Pajuselle, joka pääsi pienen mylläkän jälkeen sijoittamaan palloa kaarelta tyhjiin vain puolisen minuuttia ennen taukoa, mutta pallo osui YIlves-kannattajien harmiksi ylärimaan. Niinpä tauolle siirryttiin hyvistä tilanteista huolimatta YIlveksen niukassa johdossa 1-2.

HIFK FS tuli toiselle jaksolle paremmalla jalalla ja otti vahvan otteen pelistä samalla, kun YIlveksen pelaaminen passivoitui. Paine vieraiden päädyssä jatkui tauotta ensimmäisten minuuttien ajan. Silti YIlves oli vähällä kasvattaa johtoaan rajapotkutilanteessa 24.minuutilla, mutta Tytti Mikkola onnistui torjunnassaan. HIFK:n parantunut liike ja terävämpi prässipeli siirsivät kuitenkin pelin hallinnan selvästi HIFK:lle, vaikka YIlves onnistuikin pitkään puolustamaan aluettaan tiiviisti kotijoukkueen muutamaa aihiota lukuun ottamatta. YIlvekselle tarjoutui jälleen erinomainen tilaisuus lisämaaliin, kun Heidi Linjamaa pelattiin pystysyötöllä tekopaikkaan hieman ennen jakson puoliväliä. Linjamaan laukaus suuntautui kuitenkin maalin ohi. Lopulta jatkuva paine YIlves-päädyssä kasvoi liian suureksi ja Hilla Romppasen kulmapotku tavoitti Hanna Halosen, joka laukoi pallon 10 metristä sisään ajassa 30:07 tasoittaen tilanteeksi 2-2.

YIlveksen kuittaus oli lähellä kulmapotkun jålkitilanteessa minuuttia myöhemmin, kun Esra Erdenin kova laukaus päätyi Tytti Mikkolan torjunnan kautta keskialueelle. Emmi Rauhalalle avautui erinomainen tilaisuus maalintekoon 34. minuutilla, kun Helena Unkurin kaukolaukaus putosi Tytti Mikkolan torjunnasta maalin eteen pelattavaksi, mutta Rauhalan sijoitus sujahti maalin ohi. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin ajassa 35:57, kun Hilla Romppanen nousi vasemmalta ja syötti poikittain Hanna Haloselle, joka iski pallon sisään 3-2. YIlves turvautui aikalisän jälkeen vielä lentävän maalivahdin käyttöön, mutta ei saanut ylivoimapeliään pyörimään kelvollisesti. Niinpä HIFK FS vei pronssiottelun nimiinsä tuloksella 3-2 (0-2) ja Ylöjärven Ilves sijoittui naisten futsal-liigassa neljänneksi. Tähän otteluun päättyi myös joukkueen kapteenin Elina Korsumäen pitkä ja menestyksekäs futsal-liigaura, johon mahtui mm. nelinkertainen naisten futsal-liigamestaruus, sekä hopea- ja pronssimitalit Ilves FS:n paidassa.