Välierien aikataulut selvillä!
Julkaistu: 13.04.2022 12.19

Välierien aikataulut selvillä!

Välieräennakko:

Naisten futsal-liigan puolivälierät on pelattu ja välierien otteluparit ovat selvillä. Runkosarjan voittaja MuSaFutsal esitti kotikammiossaan dominoivia otteita PJK:n vieraillessa Urheilutalolla Porissa. MusaFutsalin kovaa ja fyysisesti pelaavat emännät eivät jättäneet vierailleen pieniäkään armopaloja murskaten PJK:n tylysti lukemin 12-1 (8-1). Päädominantteina toimivat Netta Hannula (3+2=5), Helmiina Luoma (4+0=4) ja Jasmin Ylikraka (2+2=4). Sääennuste lupaa Porin seudulle välieräpeleihin jatkossakin kovaa, mahdollisesti kultaiseen viittaavaa kivisadetta.

Runkosarjan kakkosen HIFK FS:n ja KaDy:n välillä käytiin tiukka kamppailu jatkopaikasta. Toisessa osaottelussa mentiin aina jatko-otteluun asti ennen kuin voittaja löytyi kotijoukkueesta lukemin 3-2, jo. 2-2 (1-0). Ajassa 45.33 HIFK FS sai 10 m rangaistuspotkun ja Anna-Kaisa Hannukselasta (2+0=2) leivottiin joukkueen sankaritar pallon löydettyä tiensä verkkoihin. Joukkueiden välinen ero oli marginaalinen. Viime vuoden hopeajoukkueen rutiini osoittautui valmentaja Mikko Kytölän armeijan yliäänikoneille vielä tällä kertaa liian kovaksi esteeksi. Sääennuste lupaa helsinkiläisille selkeää keliä mitalijahtiin.

Pohjoisesta ei irronnut Ilves FS:lle tippaakaan lämmikettä. FTK-Tornio otti hallitun voiton lukemin 5-2 (1-2) repien Ilves FS:n päävalmentaja Jaakko Laitisen pelikirjan silpuksi toistamiseen. Samalla FTK ilmoittautui vahvaksi kandidaatiksi kohti loppuottelupaikkaa, josta kisaamaan FTK saa vastaansa välierässä HIFK:n. Sääennuste lupaa etelän Föhn-tuulen vastineeksi HIFK:lle tiukkaa pohjoista viimaa.

Ylöjärven Ilves sukelsi lauantaina syvälle 1-5 (0-3) -tappiollaan GFT:lle. GFT vei ja Ylöjärven Ilves vikisi. Vastustajien tähti Emilia Jokisalo (2+1=3) johti tuuletellen joukkojaan Jenni Talvelan (1+1=2) ja Maiju Hirvosen (1+1=2) säestyksellä. Vieraitten vakuuttavat otteet siirsivät jatkopaikan kohtalon sunnuntaille. Lauantain pelin jälkeen ei kovinkaan moni ollut valmis laittamaan roposiaan likoon Ylöjärven Ilveksen jatkopaikan puolesta. Yksi yö voi kuitenkin muuttaa kaiken. GFT esiintyi ennen sunnuntain ottelua kovalla itseluottamuksella, mutta Ylöjärven Ilves oli päättänyt, että lauantain peli kuului sarjaan ns. ohipelit, eikä sama tulisi toistumaan. Ensimmäinen puoliaika mentiinkin Ylöjärven Ilveksen emännöidessä kentällä muutamaa viimeistä minuuttia lukuun ottamatta, jolloin peliote näytti hieman lipeävän GFT:n livahtaessa puoliaikajohtoon 1-2.

Kotijoukkueen pukukopista marssi kuitenkin toiselle jaksolle äärimmäisen päättäväinen joukkue, joka otti peliohjaimet käsiinsä saaden samalla paikalla olleen runsaslukuisen yleisön hurmostilaan. YIlves kampesi ensin vilkku päällä rinnalle ja sitten ohi jättäen GFT:n lopullisesti starttiviivalle. Riia Seppälä (1+2=3), Heidi Linjamaa (2+0=2), Senni Viren (1+1=2), Sini Sutinen (1+0=1) ja Rosa Sirén (0+1=1) vastasivat Ylöjärven Ilveksen pyhäpäivän tehoista. Loppunumerot 5-3 (1-2) vastaavat hyvin tapahtumia kentällä. Loppuvihellyksen jälkeen joukkueella oli syytä pikajuhlaan riemuitsevan kotiyleisön osoittaessa suosiotaan välieräpaikan varmistuttua. Huikea temppu koko joukkueelta vaihtopenkkiä myöten.

Kolme voittoa tarvitaan jatkoon pääsemiseksi tiuhaan tahtiin palattavasta välieräsarjasta. Voittajalle palkintona on paikka loppuotteluun ja hävinneelle paikka pronssipeliin. Välierät jatkuvat ensi viikonloppuna Ylöjärven Ilveksen osalta Porissa lauantana 16.4. ja heti perään sunnuntaina, joten pelikamat ehtivät juuri ja juuri piipahtaa pesukoneen pyörteissä. Seuraavat kaksi peliä pelataan Ylöjärvellä torstaina 21.4. ja tarvittaessa sunnuntaina 24.4. Mikäli voitot ovat tasan vielä tuossa vaiheessa, pelataan viides ja ratkaiseva peli vielä kerran Porissa keskiviikkona 27.4. Ylöjärven Ilveksellä tulee olemaan iso kivikasa MuSa-lohkareita siirrettäväksi, sillä MuSaFutsal on tällä hetkellä kovin joukkue Suomessa. Sääennuste vaatiikin musien siirtämiseen ja otteisiin järeämpää maansiirtokalustoa, sekä isompia kaivureita.

Pudotuspelien lomassa on positiivisen palautteen paikka. Erotuomareiden työskentely Ylöjärven Ilveksen otteluissa niin Espoossa kuin Ylöjärvellä on ollut playoff -pelien arvoista ja hyvällä tasolla. Toivottavasti taso säilyy myös jatkossa otteluiden panosten kasvaessa.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, liigan kestomenestyjä GFT lähetettiin kesälomille? "Lauantain GFT-trombi tiedettiin, mutta jäädyttiin ja jähmetyttiin silti kuin rippikoululaiset eturivin penkeissä. Valmennukselle tuli huonot unet, mutta syyt saatiin sunnuntaiksi setvittyä ja purkkapaikkasarjasta uudet paikat löydettyä. Millainen parannus joukkueelta lauantaista! Joukkue ei todellakaan halunnut rantapalloilla heiteltäväksi vielä sunnuntaina, vaan kultainen kestomenestyjä saatiin kammettua ulos. On tämä todella upea joukkue! Vielä kerran kaikkea hyvää futsal-ikoni Jonna Kykkäselle, joka lopetti eiliseen otteluun upean ja menestyksekkään futsal-peliuransa." - Kevään hienot hetket jatkuvat tuplapelien merkeissä tulevana viikonloppuna Porin urheilutalolla, ei ole vielä lomailuun aikaa? "Ei ole yhtään ylimääräistä aikaa. Ensi viikonloppu on todella lähellä ja MuSaFutsal on saanut "lomailla" päivän enemmän. Nyt palautellaan huolella ja alamme keskittyä seuraavaan giganttisen, mutta hienoon haasteeseen. Saimme voitolla GFT:stä vähintään 4 peliä lisää pelaajien iloksi ja riemuksi. Pitää myöntää, että MuSaFutsal on timantinkova joukkue. Ilmaisia lahjoja ei tule olemaan tyrkyllä, mutta emme niitä ole menossa pyytämäänkään. Porilaiseen hulluuteen on vastattava vastaavalla ylöjärveläisellä. Näin pitkälle kun olemme päässeet, emme myöskään laita peruutusvaihdetta päälle. Haastajina lähdemme nöyrästi, mutta emme kumarrellen hakemaan kauden parasta tekemistä. Hienon hieno mahdollisuus meille!"



Plejarithan ovat parasta paikan päällä nautittuna, mutta hätätilassa otteluita voi seurata suorana lähetyksenä myös Ruutu+ -palvelusta.


Välieräkuvan alkuperäiset kuvat: Esa Norvia

Ylöjärven Ilves ry


Kuruntie 26, 33480 Ylöjärvi

toimisto@ylojarvenilves.fi

y-tunnus: 1017797-7