Naisten Futsal-Liigassa  YIlvekselle ensimmäinen tappio Torniossa

Naisten Futsal-Liigassa YIlvekselle ensimmäinen tappio Torniossa

13.10.2018

FTK - YIlves

5 - 0 ( 3 - 0 )

Ylöjärven Ilveksen naiset kokivat kauden ensimmäisen tappionsa FTK:n vieraina selvin lukemin 5-0 (3-0). FTK otti pelin hallintaansa heti alkuvihellyksestä ja pyöritti peliä vahvan koko kentän prässinsä tukemana. Ensimmäinen vaarallisempi maalintekotilanne avautui kuitenkin YIlveksen Emmi Rauhalalle, joka katkaisi FTK:n syötön ja pääsi laukomaan oikealta. Senja Keisu venytti kuitenkin paraatipelastuksen taka-alakulmasta, eikä tilastomerkintää syntynyt. Tuomarilinja oli totuttuun tapaan melko salliva, mikä antoi tilaa ajoittain kovillekin kaksinkamppailuille. Parempi tilannekovuus ja fyysisyys käänsivät peliotteen vähitellen selvästi kotijoukkueelle ja YIlveksen pallollinen peli mureni varsin rikkonaiseksi.

FTK:n Heta Huhtaniska hätyytteli Iida Koskista ensimmäisen kerran 5. minuutilla murtautumalla pallon kanssa päätyrajaa pitkin kohti etutolppaa, mutta Koskinen onnistui peittämään yrityksen. Hetkeä myöhemmin Huhtaniska pääsi kääntymään ja laukomaan YIlveksen boksin sisältä, mutta laukaus suuntautui ohi maalin. Paine YIlves-maalilla kasvoi vähitellen, kun hyvin ja terävästi liikkunut FTK repi YIlveksen puolustukseen jatkuvasti aukkoja. YIlveksen pelin rakentelu taas katkesi FTK:n prässin ansiosta turhan usein pian puolen kentän ylityksen jälkeen. Iida Koskinen peitti onnistuneesti useamman lähietäisyydeltä tulleen maalintekoyrityksen, mutta joutui antautumaan kulmapotkutilanteessa ajassa 6:28, kun Sanna Raution matala laukaus 10 metristä livahti maaliin 1-0.

Avausmaalin jälkeen YIlves pääsi toviksi hieman paremmin peliin mukaan ja jakson puolivälin paikkeilla Rosa Sirén pelasi pallon FTK-puolustuksen selustaan vapaaksi unohtuneelle Emmi Rauhalalle, jonka laukaus kaarelta suuntautui kuitenkin harmillisesti takatolpan ohi. YIlveksen hyökkäysalueen harhasyötöistä käynnistyi useita FTK:n teräviä vastahyökkäyksiä, mutta Iida Koskinen onnistui peittämään laukaukset. Myös oman puolustusalueen karkeat merkkausvirheet tuottivat YIlves-maalille kovaa painetta. FTK:n toinen maali näki päivänvalon ajassa 11:41, kun Sanna Rautio riisti pallon keskialueella YIlveksen poikittaissyötön jälkeen ja Iida Koskisen epäonninen purku kimposi Raution jalasta maaliin 2-0.

Maalin jälkeen kumpikin joukkue otti aikalisän ja FTK kevensi prässiään aavistuksen verran antaen YIlveksellekin hetkittäin mahdollisuuden pyörittää peliä hyökkäysalueellaan. Peli pyöri jakson loppupuolella enimmäkseen keskialueella ilman vaarallisempia tilanteita kummassakaan kenttäpäädyssä. FTK iski kuitenkin vielä kertaalleen ennen taukoa YIlveksen pehmeän maalineduspelaamisen seurauksena, kun Maria Ollila vapautti Tiia Juntikan laukomaan kaarelta 3-0 vain 2 sekuntia ennen summeria ajassa 19:58.

FTK tuli toiselle puoliajalle erittäin vahvasti ja prässäsi aggressiivisesti ylhäältä sekoittaen YIlveksen pelinrakentelun täysin. Jakson puoliväliin mennessä FTK:lle avautui merkkausvirheiden takia pari-kolme erinomaista tilaisuutta lisämaaliin, mutta YIlveksen maali varjeltui osin tuurillakin. 28. minuutilla Ella Lehtosen pitkä syöttö löysi FTK:n selustaan täysi vapaaksi jääneen Rosa Sirénin, jonka laukaus kilpistyi kuitenkin Senja Keisun torjuntaan. Ottelun lopullinen niitti syntyi ajassa 30:10, kun FTK pääsi 3-1 -ylivoimahyökkäykseen YIlveksen huolimattomasti pelatun keskialueen rajapotkun jälkeen. Tiia Juntikka ja Maria Ollila namuttelivat muutamalla peräkkäisellä seinäsyötöllä koko YIlves-puolustuksen kahville ja Juntikka viimeisteli lukemiksi jo 4-0 aivan maalin edustalta.

YIlves turvautui lentävään maalivahtiin aikalisän jälkeen 33. minuutilla, mutta ei saanut mitään valmista aikaiseksi. FTK sen sijaan myllytti muutamaan otteeseen vaarallisesti YIlves-maalin edustalla, mutta ei saanut palloa sisään. Lopulta Maria Ollila pääsi sääntöjen rajamailla olevalla taklauksellaan riistoon keskialueella ja vapautti poikittaissyötöllään maalin edustalle vapaaksi jääneen Tiia Juntikan maalintekoon 5-0, kun peliä oli käyty 35:46. Viimeisten minuuttien aikana FTK:lle avautui vielä tilaisuus 2-3 lisämaaliin, eikä YIlves vastaavasti saanut enää laukaustakaan kohti FTK-maalia. Niinpä täydet 3 sarjapistettä jäivät Tornioon lopulta selvin lukemin 5-0 (3-0).

06:28 1 - 0 Sanna Rautio (Heta Huhtaniska)
11:41 2 - 0 Sanna Rautio
19:58 3 - 0 Tiia Juntikka (Maria Ollila)
30:10 4 - 0 Tiia Juntikka (Maria Ollila)
35:46 5 - 0 Tiia Juntikka (Maria Ollila)

FTK: Senja Keisu, Tiia Juntikka, Sanna Rautio, Maria Ollila, Anna Keränen, Charlotta Simonaho, Jenni Suhonen, Laura Jantunen, Heta Huhtaniska, Alisa Kakko, Maria Lehto

YIlves: Iida Koskinen, Rosa Sirén, Esra Erdenm, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Tintti Kurtti, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Ida Lohtander, Riia Seppälä, Saara Viitanen