Vkoski LH

6.4.2019

Futsal-liigakarsinta: MadMax - YIlves

0 - 3 ( 0 - 2 )

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue sinetöi liigapaikkansa kaudelle 2019-2020 kaatamalla liigakarsinnan toisessa ottelussaan Futsal MadMaxin maalein 0-3 (0-2). Kotijoukkue vetäytyi alusta alkaen tiiviiseen puolustusmuotoon omalle alueelleen ja luovutti pallon hallinnan YIlvekselle. Ella Lehtonen karkasi läpiajoon Emmi Rauhalan syötöstä vain 20 sekunnin pelin jälkeen, mutta ei onnistunut yllättämään MadMaxin maalia vartioinutta Tytti Mikkolaa. YIlvekselle avautui ensimmäisten viiden minuutin aikana muutama muukin erinomainen tilaisuus avausmaaliin, mutta Mikkola veti joka kerralla pidemmän korren.

Lopulta vierasjoukkueen kuparinen rikkoutui, kun hyökkäystä tukemaan noussut maalivahti Saara Viitanen laukoi laidalta kovan pommin vasempaan takakulmaan siirtäen YIlveksen 0-1 -johtoon ajassa 5:38. Peli jatkui YIlveksen hallinnassa MadMaxin pyrkiessä hyödyntämään riiston jälkeisiä vastahyökkäyksiä ja hyökkäyspään erikoistilanteitaan. YIlveksen lisämaali oli lähellä useampaan kertaan, mutta hyvällä pelipäällä ollut Tytti Mikkola piti joukkueettaan pelissä mukana hyvillä torjunnoillaan. Lopulta YIlves pääsi 2v1 -ylivoimahyökkäykseen valkeakoskelaisten kulmapotkun jälkitilanteessa ja Heidi Linjamaa kasvatti YIlveksen johdon 0-2:een Esra Erdenin esityöstä, kun peliä oli käyty 13:53. Jakson loppupuoli oli pelillisesti erittäin rikkonainen, eikä lisämaaleja nähty. Niinpä taukoa vietettiin YIlveksen johtaessa maalein 0-2.

Toiselle puoliajalle MadMax nosti prässiään pyrkien rikkomaan YIlveksen pelinrakentelua. YIlveksen palloton liike hyytyi vähitellen minkä seurauksena pallolliset ratkaisut olivat hätäisiä ja ajoittain huolimattomiakin. Tämä näkyi lähinnä YIlveksen vähäisinä maalipaikkoina, eikä Saara Viitanen YIlves-maalissa joutunut montakaan kertaa torjuntatöihin. Jakso eteni maalittomana vähän kerrassaan yli puolivälin ja lopulta MadMax lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla nelisen minuuttia ennen loppusummeria. Kotijoukkueen ylivoimapeli katkesi kuitenkin heti alkuunsa, kun Emilia Lindberg pääsi katkoon ja syötti viereen Elisa Mattilalle, joka laukoi tyhjiin lukemiksi 0-3 ajassa 36:11.

MadMaxin ylivoimapeli jatkui tilanteen salliessa aina peliajan loppuun saakka, mutta YIlves-puolustus pysyi tiiviinä, eikä ottelussa nähty enää osumia. YIlves vei siten nimiinsä liigakarsinnan toisen ottelun lukemin 0-3 (0-2) ja koko ottelusarjan voitoin 2-0. Ottelusarjan voiton myötä naisten futsal-liiga jatkuu Ylöjärvellä myös kaudella 2019-2020.

05:38 0 - 1 Saara Viitanen (Sini Sutinen)
13:53 0 - 2 Emmi Rauhala (Esra Erden)
36:11 0 - 3 Elisa Mattila (Emilia Lindberg)

MadMax: Tytti Mikkola, Vilma Mahlio, Anni Konttinen, Sanna-Kaisa Rousku, Henriikka Taavitsainen, Oona Konttinen, Elina Jaakonsaari, Ella Huovinen, Kiia Immonen, Janna Tuominen, Inka Molin, Satu Seppänen

YIlves: Saara Viitanen, Ella Lehtonen, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Esra Erden, Emilia Lindberg, Elisa Mattila, Ida Lohtander, Maija Veteläsuo, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

Tilastot
MAD MAX

0 - 3

5'MaaliViitanen Saara
36'MaaliMattila Elisa