Ylöjärvi UT

2. kierros 5.12.2018:

YIlves - AC Estudiantes

1 - 3 (1 - 2)

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui taipumaan AC Estudiantesille naisten futsal-cupin toisen kierroksen kotiottelussaan maalein 1-3 (1-2). YIlves sai ottelun alla jobinpostia, kun kolme avainpelaajaa joutui flunssan takia jäämään sivuun. mutta aloitti silti ottelun ennakkoluulottomasti korkealla prässillä. Riia Seppälän kaukolaukaus osui ristikkoon, kun peliä oli käyty vain 15 sekuntia ja Emilia Lindberg pääsi minuuttia myöhemmin laukomaan irtopalloon kaarelta, mutta Tiia Ropanen venytti paraatitorjunnan. Jälkimmäisestä tilanteesta seuranneen rajapotkun jälkeen käynnistyi ACE:n terävä vastahyökkäys, jonka päätteeksi YIlves-puolustus ei onnistunut luutimaan Helena Unkurin torjunnasta kimmonnutta paluupalloa, vaan lopulta Oona Jaatinen iski takatolpalta vierasjoukkueen 0-1 -johtoon, kun pelikellossa oli vain 1:46.

Hetkeä myöhemmin Riia Seppälän diagonaalisyöttö tavoitti vasemmalta boksista Emmi Rauhalan, mutta Tiia Ropanen luki tilanteen hyvin ja liukui oikea-aikaisesti peittämään laukauksen. Esra Erdenille avautui vastaava tilanne oikealta runsaan 4 minuutin jälkeen, mutta jälleen Tiia Ropanen tuli rohkeasti vastaan aina kaarelle asti ja esti YIlveksen maalintekoyrityksen. ACE hyödynsi YIlveksen hyökkäysalueen pallonmenetyksiä muutaman kerran vastaiskuilla, mutta Helena Unkuri piti maalinsa koskemattomana. Vähitellen ACE nosti prässiään ja pelin painopiste alkoi siirtyä YIlveksen päätyä kohti.

YIlves iski vuorostaan terävästi 7. minuutilla, kun Emmi Rauhalan kova takatolppalaukaus oli ohjautua ACE-puolustuksen kautta maaliin, mutta Tiia Ropasen refleksitorjunta ohjasi pallon päätyrajasta yli. YIlves haki tasoitusta aktiivisesti ja oli lähellä onnistumista 8. minuutilla ensin Sini Sutisen kaukolaukauksella ja heti perään Tintti Kurtin maalinedusohjauksella, mutta huippuvireinen Tiia Ropanen veti jälleen pitemmän korren. Jakson puolivälin jälkeen ACE pystyi luomaan jatkuvampaa painetta YIlveksen maalille ja lopulta Oona Jaatinen pääsi kulmapotkutilanteen päätteeksi sijoittamaan Helena Unkurin jalkatorjunnasta kimmonneen irtopallon YIlves-puolustuksen keskeltä maaliin 0-2 ajassa 13:51.

Peliote siirtyi lähes täysin ACE:lle, eikä YIlves päässyt kunnolla prässin alta pois ja joutui siten vetäytymään pitkäksi toviksi syvälle omalle alueelleen. Kotijoukkue sai kuitenkin kuparisensa rikki, kun pallo ajautui ACE:n päätyyn ja YIlves pääsi nostamaan prässiään. Ella Lehtonen voitti pallon vasemmassa laidassa, tarjoili kovan ja matalan poikittaissyötön maalin edustalle, josta Tintti Kurtti ohjasi pallon ensin tolppaan ja lopulta sisään 1-2 ajassa 18:05. Kavennusosumasta huolimatta pelin hallinta säilyi ensimmäisen puoliajan loppuun saakka ACE:lla, jonka nopeaan ja terävään liikkeeseen YIlves ei jatkuvasti vajaaksi jääneellä prässillään pystynyt kunnolla vastaamaan. Tauolle siirryttiin kenttätapahtumista huolimatta ACE:n niukassa 1-2 -johdossa.

Toiselle jaksolle YIlves terävöitti prässiään ja liikkumistaan huomattavasti ja nousi uudelleen peliin mukaan. Elisa Mattila pääsi 27. minuutilla laukomaan lähietäisyydeltä kulmapotkutilanteesta, mutta Tiia Ropanen onnistui jalkatorjunnassaan. Ella Lehtonen pääsi hetkeä myöhemmin riistoon ja laukoi kaarelta, mutta jälleen Tiia Ropanen sai kätensä pallon tielle. Lehtonen sai uuden tilaisuuden YIlveksen nopean alhaalta asti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi hieman ennen jakson puoliväliä, mutta laukaus kaarelta sujahti hieman takatolpan ohi. Hetkeä myöhemmin Emmi Rauhala prässäsi pallon itselleen syvällä ACE:n alueella ja laukoi kaarelta, mutta jälleen Tiia Ropanen haki pallon aivan riman alta.

Pelin hallinta siirtyi YIlvekselle, eikä ACE päässyt juurikaan hätyyttelemään Helena Unkurin vartiomaa maalia. Kotijoukkueen lopulliseksi kompastuskiveksi tuli kuitenkin oman pään korkeana annettu rajapotku, jonka palloon ensiksi ennättänyt Minna Kivelä jatkoi suoraan ilmasta YIlves-maalia kohti. Oona Jaatinen sai tökättyä pelivälineen kaarelta ensin Helena Unkurin ohi ja YIlves-puolustuksen epäonnistuneen purun jälkeen uudelleen huonollakin osumalla täydentäen hattutemppunsa tyhjään maaliin 1-3 ajassa 31:21. Takaiskusta huolimatta pelin hallinta säilyi YIlveksellä käytännössä ottelun loppuun saakka ja se pääsi laukomaan useita kertoja läheltä ja kaukaa. Hyvästä yrityksestä huolimatta kotijoukkue ei kuitenkaan saanut edes viimeisten minuuttien lentävällä maalivahdilla palloa Tiia Ropasen taakse, joten AC Estudiantes jatkoi naisten futsal-cupin kolmannelle kierrokselle lopulta tuloksella 1-3 (1-2).

01:46 0 - 1 Oona Jaatinen (Sini Lauermaa)
06:14 0 - 2 Oona Jaatinen (Maria Tetri)
11:09 1 - 2 Tintti Kurtti (Ella Lehtonen)
12:21 1 - 3 Oona Jaatinen (Minna Kivelä)

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Emilia Lindberg, Tintti Kurtti, Elisa Mattila, Mia Pajunen, Riia Seppälä, Saara Viitanen

AC Estudiantes: Tiia Ropanen, Sini Lauermaa, Jonna Aro, Emilia Keski-Korpela, Noora Terho, Linnea Nuutila, Minna Kivelä, Maria Tetri, Oona Jaatinen, Anne Riekki, Heidi Rannikko, Anniina Myötyri,Heini Lehtipuu

Parhaat pelaajat: ACE: Oona Jaatinen / YIlves: Emmi Rauhala

Tilastot

1 - 3

ACE
1'MaaliJaatinen Oona
13'MaaliJaatinen Oona
18'MaaliKurtti Tintti
31'MaaliJaatinen Oona