Opinmäen liikuntahalli

23.2.2019

GFT - YIlves

6 - 1 ( 2 - 1 )

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui taipumaan GFT:lle vieraskentällä maalein 6-1 (2-1). Vain kahdella vaihtopelaajalla otteluun lähtenyt GFT aloitti vahvasti ja painoi pelin nopeasti YIlveksen päätyyn. Ensimmäisten viiden minuutin aikana kotijoukkue rakensi YIlveksen löperön puolustuspelaamiseen myötävaikutuksella tukun erinomaisia maalipaikkoja. YIlveksen maali varjeltui kuitenkin osin tuurilla, osin Saara Viitasen torjunnoilla. GFT hallitsi peliä lähes mielin määrin aina avausjakson puoliväliin saakka, jolloin YIlves nosti hieman prässiään ja alkoi vähitellen saada tilanteita myös kotijoukkueen päätyyn.

YIlveksen pelaamista leimasi kuitenkin hermostuneisuus, josta seurasi luvattoman paljon harhasyöttöjä tai muuten huonoja ratkaisuja. Puolustussuuntaan prässi jäi jatkuvasti vajaaksi minkä johdosta GFT sai liikaa tilaa ja aikaa syöttökombinaatiodensa rakentelulle. Ottelun avausmaali syntyi GFT:n aikalisän jälkeen ajassa 12:47, kun Daniela Tjeder iski YIlves-puolustuksen keskeltä näppärän syöttökuvion päätteeksi 1-0. Vierasjoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä lähes välittömästi, kun Daniela Tjeder pudotti pallon Siiri Perälälle, jonka painava laukaus yllätti Saara Viitasen 2-0, kun pelikellossa oli 13:34.

GFT:n korkea prässi rikkoi YIlveksen pelinrakentelun ja vieraiden harvalukuisissa hyökkäyksissä ryhmitys venyi niin, ettei omalle pallolliselle pelaajalle löytynyt riittävää tukea. Niinpä GFT pääsi toistuvasti YIlveksen pallonmenetysten jälkeen etenemään vaikeuksitta läpi tyhjän kentän aina YIlveksen maalin edustalle asti. YIlveksen ensimmäinen pitempi koko kentällisen tekemä hyökkäys tuottikin heti tulosta, kun Elisa Mattila laukoi GFT-puolustuksen keskeltä Emmi Rauhalan tarjoilusta kavennuksen 2-1, kun peliä oli käyty 16:24. Maalin jälkeen pelin kuva pysyi ennallaan GFT:n mellastaessa YIlveksen kesyn ja ponnettoman puolustamisen ansiosta lähes mielin määrin. Pallo kävi kertaalleen jo tolpassakin, mutta enempää maaleja ei avausjaksolla syntynyt ja tauolle siirryttiin GFT:n niukassa 2-1 -johdossa.

YIlves sai tauolla rivinsä ojennukseen ja puolusti toisen jakson alkupuoliskon huomattavasti aiempaa tiiviimmin ja paremmin. Niinpä ensimmäisen puoliajan kaltaista myllytystä YIlveksen päädyssä ei nähty ja GFT sai laukauksia Saara Viitaselle asti vain harvakseltaan. Pelin painopiste oli silti pääosin YIlveksen kenttäpuoliskolla, joskin YIlveskin sai muutaman aihion espoolaisten maalille. YIlveksen huolimaton avauspelaaminen kostautui hieman ennen jakson puoliväliä, kun Siiri Perälä pääsi riistoon ja viimeisteli itse YIlves-maalin edustalta Daniela Tjederin vapauttamana 3-1 ajassa 28:23.

YIlves nosti peliään ja alkoi hyödyntää maalivahti Saara Viitasen osallistumista hyökkäyksiin. Muutama lupaava mylläkkä syntyikin espoolaisten maalille, mutta Heidi Tahvanainen onnistui torjunnoissaan. YIlves otti aikalisän ja turvautui lentävään maalivahtiin, kun peliaikaa oli jäljellä vielä 8 minuuttia. Ylivoiman pyörittäminen oli kuitenkin huolimatonta ja se katkeili joko epätarkkoihin syöttöihin tai pallonmenetyksiin. GFT sen sijaan onnistui kasvattamaan johtoaan pienellä tuurillakin, kun Pirta Hiukka osui Daniela Tjederin pystysyöttöön ja onnistui yllättämään Saara Viitasen 4-1 ajassa 35:34. Jatkoa seurasi alle minuutti edellisestä, kun Siiri Perälä houkutteli kolme YIlves-puolustajaa kulmaan ja syötti maalin edustalle täysin vapaaksi unohtuneelle Daniela Tjederille, joka viimeisteli päivän toisen osumansa 5-1 ajassa 36:29.

YIlves haki vielä kavennusmaalia, mutta menetti pallon hyökkäysalueella, jolloin GFT pääsi 3v2 -vastahyökkäykseen. Siiri Perälä täydensi hattutemppunsa Daniela Tjederin syötöstä ja iski numeroiksi jo 6-1 ajasa 38:47. Emmi Rauhala karkasi läpiajoon vielä ottelun viimeisillä sekunneilla, mutta ei onnistunut yllättämään Heidi Tahvanaista, joten täydet kolme sarjapistettä jäivät Espooseen tuloksella 6-1 (2-1).

12:47 1 - 0 Daniela Tjeder (Jenni Talvela)
13:34 2 - 0 Siiri Perälä (Daniela Tjeder)
16:24 2 - 1 Elisa Mattila (Emmi Rauhala)
28:23 3 - 1 Siiri Perälä (Daniela Tjeder)
35:34 4 - 1 Pirta Hiukka (Daniela Tjeder)
36:29 5 - 1 Daniela Tjeder (Siiri Perälä)
38:47 6 - 1 Siiri Perälä (Daniela Tjeder)

GFT: Heidi Tahvanainen, Daniela Tjeder, Jenni Talvela, Pirta Hiukka, Siiri Perälä, Karoliina Kröger, Suvi Savolainen

YIlves: Saara Viitanen, Ella Lehtonen, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Ida Lohtander, Emilia Lindberg, Tintti Kurtti, Maija Veteläsuo, Miisa Lehtinen, Elisa Mattila, Esra Erden, Veera Allonen, Riia Seppälä, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Elisa Mattila / GFT: Siiri Perälä

Tilastot
GFT

6 - 1

12'MaaliTjeder Daniela
13'MaaliPerälä Siiri
16'MaaliMattila Elisa
28'MaaliPerälä Siiri
35'MaaliHiukka Pirta
36'MaaliTjeder Daniela
38'MaaliPerälä Siiri