Ylöjärvi UT

15.12.2018

YIlves - ACE

Ja. 1 - 2, 1 - 1 ( 0 - 1 )

Ylöjärven Ilveksen naiset joutuivat taipumaan kotisalissaan jatko-ottelun jälkeen AC Estudiantesille lukemin ja. 1-2, 1-1 (0-1). YIlves aloitti pelin korkealla prässillä ja Emmi Rauhala pääsi laukomaan kaarelta vain parinkymmenen sekunnin pelin jälkeen. Tiia Ropanen venytti kuitenkin jalkatorjunnan aivan alanurkasta. Hetkeä myöhemmin ACE:n Heidi Rannikko pääsi kääntymään, mutta YIlveksen onneksi laukaus suuntautui hieman takatolpan ohi. Tulostaululle tuli asiaa ensimmäisen kerran ajassa 2:05, kun ACE iski YIlveksen pelinrakenteluun ja Anne Riekin diagonaalisyöttö ohjautui YIlves-puolustuksen kautta maaliin 0-1.

Maalin jälkeen peliä käytiin pitkä tovi pääasiassa keskialueella kummankin joukkueen puolustaessa tiiviisti aluettaan. Hieman ennen jakson puoliväliä Sini Lauermaa murtautui pallon kanssa koko kentän läpi ja pääsi etenemään kaarelle, mutta Saara Viitanen peitti laukauksen oikea-aikaisella vastaantulollaan. YIlveksen hyökkaysalueen pallonmenetysten seurauksena ACE pääsi muutaman kerran puolittaisiin läpiajoihin, mutta Saara Viitanen selvitti tilanteet. Vieraiden toinen maali oli lähellä kulmapotkutilanteesta 12. minuutilla, kun torjunnasta kimmonnut pallo jäi pyörimään Sanna Koskisen kovan ja matalan laukauksen jälkeen takatolpalle. YIlves-puolustus ehti kuitenkin palloon ensin.

YIlveksen korkea prässi oli tuottaa tulosta hetkeä myöhemmin, kun Sini Sutinen pääsi riiston jälkeen laukomaan kaarelta, mutta kotijoukkueen harmiksi pallo kimposi takatolpasta takaisin kentälle. Jakson loppupuolella kumpikin joukkue pääsi muutaman kerran murtautumaan hyvälle laukaisupaikalle, mutta maalivahdit onnistuivat peittämään laukaukset. YIlveksen paras tilanne avautui Elisa Ilotulle, joka pääsi yrittämään ratkaisua kaarelta Emmi Rauhalan oivallisen diagonaalisyötön vapauttamana, mutta Tiia Ropanen luki tilanteen hyvin ja onnistui torjunnassaan. Koska lisämaaleja ei nähty, siirryttiin tauolle ACE:n johtaessa maalein 0-1.

Toisen puoliajan ensimmäisten viiden minuutin aikana peli aaltoili tasaisesti päästä päähän ja muutamia hyviä maalitekotilanteita syntyi molemmissa päissä kenttää. Kumpikin maalivahti onnistui kuitenkin peittämään maalintekoyritykset. YIlveksen tasoitusmaali oli lähellä hieman jakson puolivälin jälkeen, kun Elisa Ilottu laukoi suoraan kulmapotkusta kohti takakulmaa, johon pallo putosi Tiia Ropasen torjunnasta. Emmi Rauhala ei kotiyleisön harmiksi kuitenkaan onnistunut tökkäämään palloa maaliviivan yli, joten ACE:n niukka johtoasema kesti. Tilanteen jälkeen YIlves sai peliä vähitelleen paremmin hallintaansa ja pystyi pelaamaan ACE:n alueella yhä pitempiä hyökkäyksiä.

33. minuutilla YIlves pelasi oikealta laidalta nopean hyökkäyksen, jonka päätteeksi Ella Lehtosen laukaus kimposi takaraudasta kentälle. ACE:n paras paikka syntyi 36. minuutilla, kun Maria Tetri pääsi laukomaan irtopalloon YIlveksen kaarelta. Saara Viitanen onnistui kuitenkin torjunnassaan ja lukemat säilyivät ennallaan. ACE otti pian tilanteen jälkeen aikalisän, jonka aikana YIlves päätti hakea jatkossa tasoitusta lentävällä maalivahdilla. Tähän tarjoutuikin tilaisuus lähes välittömästi aikalisän jälkeen.

YIlves sai kuparisensa rikki lopulta ajassa 37:07, kun Elisa Ilottu laukoi ACE-puolustuksesta kimpolleen irtopallon tarkasti vasemman tolpan juureen 1-1. Tasoitusmaalin jälkeen ACE nosti peliään ja oli vähällä onnistua maalinteossa, kun Anne Riekki pääsi ohjaamaan maalin edustalta. Elisa Ilottu sai kuitenkin jalkaansa eteen sen verran, että pallo ohjautui päätyrajan yli. Oona Jaatinen pelattiin myös kertaalleen puolittaiseen läpiajoon, mutta Saara Viitanen piti maalinsa koskemattomana ja varsinainen peliaika päättyi siten tasatilanteeseen 1-1.

ACE aloitti jatko-ottelun terävästi ja sai heti painetta YIlves-päätyyn. Vieraat siirtyivät ottelussa toisen kerran johtoon, kun jatko-ottelua oli käyty runsas minuutti. ACE:n hyökkäysalueen rajapotku pelattiin alaspäin Minna Kivelälle, joka siirsi pallon edelleen sivulle Sini Lauermaalle. Lauermaan kova ja matala laukaus keskiympyrästä yllätti maskin taakse jääneen Saara Viitasen 1-2 ajassa 41:04.

YIlves jatkoi tämän jälkeen lentävällä maalivahdilla ja pyöritti peliä ACE:n kenttäpuoliskolla. YIlveksen tasoitusmaali oli lähellä Emmi Rauhalan tavoitellessa poikittaissyötöllään takatolpalta Esra Erdeniä. Palloa ei kuitenkaan saatu sisään ja YIlveksen takaa-ajo jatkui. Hetkeä myöhemmin Sini Sutisen laukaus puolesta kentästä oli yllättää ulkona maaliltaan olleen Tiia Ropasen, joka vain vaivoin sai kätensä riman alle suuntautuneen vedon eteen. Hyvästä yrityksestä huolimatta ei YIlves ylivoimallakaan saanut palloa maaliin, joten ottelu päättyi ACE:n 2 pisteen voittoon lopulta maalein ja. 1-2, 1-1 (0-1).

02:05 0 - 1 OM
37:07 1 - 1 Elisa Ilottu
41:04 1 - 2 Sini Lauermaa (Minna Kivelä)

YIlves: Saara Viitanen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Tintti Kurtti, Maija Veteläsuo, Elisa Mattila, Veera Allonen, Ida Lohtander, Helena Unkuri

AC Estudiantes: Tiia Ropanen, Minna Kivelä, Sini Lauermaa, Noora Terho, Heidi Rannikko, Linnea Nuutila, Sanna Koskinen, Maria Tetri, Emilia Keski-Korpela, Oona Jaatinen, Anne Riekki, Anniina Myötyri, Heini Lehtipuu

Parhaat pelaajat: AC Estudiantes: Tiia Ropanen / YIlves: Saara Viitanen

Tilastot

1 - 2

ACE
2'Maalimaali Oma
37'MaaliIlottu Elisa
41'MaaliLauermaa Sini